20 Şubat 2010

Yükselen Değer İsmail Dinar

Her zaman söylenir. Bir apranti için iki şey çok önemlidir. Biri şans bulabilmesi, diğeri bulduğu şansı iyi değerlendirmesidir. Zaten mesleklerinin bir dezanavtajı olarak sektörde kimse düne bakmıyor. Geçmişte neler yaptığın pek akılda kalmaz. Her şey bugündedir. Eğer kazanıyorsan, iyi form tuttuysan varsın. Ardı ardına 2-3 şanssız ya da kötü yarış koştuğun anda bulduğun atlar azalır. Bu durum baş jokeyler hariç neredeyse herkes için geçerlidir. Aprantiler için ise durum daha da vahimdir. Şans bulduktan sonra tabiri caizse kusursuz at binmesi gerekir. Çünkü şansın bir daha ne zaman geleceği hiç belli değildir.

Bütün bunları işin zorluğunu göstermek için yazdım. Tüm bu zorlukları aşıp, bulduğu şansı iyi değerlendiren bir aprantiden bahsedeceğiz. Son dönemlerde çıkışa geçen, adından iyice bahsettiren bir apranti var ki kendisine bir sayfa açmalıyız. Bu aprantimiz geldiği İstanbul'da kalabilmeyi başaran ve bindiği at sayısını da giderek arttıran İsmail Dinar'dır.

İsmail Dinar 2004'te Elbicihan ile yarışlarda at binmeye başladı. 2004'ü Bursa'da geçiren Dinar 2005 yılında çoğunluğu yine Bursa'da olmak üzere Bursa ve İzmir'de 44 kez yarış bindi. İlk birinciliğine Bursa'da Nazar can ile kavuşan apranti sezonu 3 birincilik, 1 üçüncülük, 1 dördüncülük ile kapadı.

2005'te kazandığı yarışlara rağmen 2006 yılında bulduğu şans azalan İsmail sadece 36 yarışta fırsat bulurken 2 kez üçüncülük, 2 kez de dördüncülük elde etti.

2007 ise İsmail Dinar için daha iyi geçti. Bulduğu şanslar arttı ve ilk 3 yılda bindiği toplam yarış sayısı olan 94 rakamı, 2007'de bindiği toplam at sayısı da oldu. Üç yılda bindiği kadar safkana, bu yıl içinde bindi. Katıldığı 94 yarışta 2 kere Kızlarağası ile olmak üzere, Akayhan, Çavuşcan ve Urban Legend ile 5 kez aynayı önde geçti. Bunun yanında 4 kez ikinci, 4 kez üçüncü, 7 kere de dördüncü oldu. Yavaş yavaş da olsa tırmanışa devam edeceğini göstermiştir.

2008'i boş geçen ve 2009'da tekrar piste döner. 2009'da katıldığı ilk 10 yarışta 4 kez tabela yapıp 1 kez de birinciliğe uzanan İsmail Dinar geleceğe daha umutla bakar. Özellikle kendisine Bursa'da inanılmaz şans veren, güvenen ve İsmail Dinar'ın bugüne gelmesinde en çok paya sahip olduğuna inandığım Ferhat Küçüker ve Küçüker Ekürisi'ne bir yarış sever olarak benim de teşekkür etmem gerekir. Bu yeteneğe güvenip, şans verdiler. İstanbul vitrinine çıkması da yine bu eküri sayesinde olmuştur.

Yine ağırlıklı olarak Bursa'da at binen İsmail Dinar, Kasım'ın 20'sinde geldiği İstanbul'da Dinserhan ile birinciliğe ulaşır. Tek at bindiği günde kazanır ve Bursa'ya döner. Bundan 10 gün sonra tekrar İstanbul sahnesine çıkar ve tek yarış koşar. Bindiği Akasoy ile birinciliğe ulaşır. Ertesi gün de Catomatic'le birinciliğe uzanınca İstanbul için yeterli olduğunu kanıtlayıp, at sahiplerine adını duyurur ve İstanbul'da kalıcı olur. 2009'u 14 birincilik, 13 ikincilik, 12 üçüncülük ve 15 dördüncülük ile geçirir. 192 yarışta at binen apranti başarılı bir sezon geçirmiş olur. Bu şekilde İstanbul serüvenini sürdüren İsmail Dinar için yazı yazma sebebimize de böylece gelmiş oluruz.

Bugün için 25 birinciliği bulunan İsmail Dinar'ın İstanbul programındaki at sayısı gerçekten muazzam. 7 koşulu İstanbul programında altılı ganyanın tüm koşularında deklaresi bulunan İsmail Dinar gerçekten önemli bir iş yapmıştır. Bir aprantinin yıllarca emek verip böylesine bir konuma gelmesi çok güzel. İnşallah bugün başarılı yarışlar çıkarır ve kariyeri için bir basamak daha çıkmış olur. Stilini çok beğendiğim İsmail Dinar'ın geleceğini çok parlak görüyorum. Aynı şekilde çalışmaya devam ederse kendisinin de isteyeceği üst kademeye yaklaşacak ve çıkacaktır. Tek yapmaması gereken "Ben oldum!" düşüncesine kapılmamaktır. Kapılacağını da sanmıyorum. 3-4 yıl çaba verdikten sonra, harcadığı emeği boşa çıkarmayacaktır. İnşallah şansı da bol olur, sakatlıktan uzak bir yıl geçirir. İnşallah kendisine olan inancımızı ve güvenimizi boşa çıkarmaz.

Yolun açık olsun İsmail Dinar.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails