12 Şubat 2010

Bu Başlangıç Olsun




Pan River, 1800 metre çim pistte 11 safkanın katıldığı Gulf News Broadcasting Handikap Koşusu'nu, Selim Kaya ile 1.51.87'lik derece ile kazandı. Koşuda ikinciliği Lucky Find, üçüncülüğü Shaweel, dördüncülüğü ise Spriıng Of Fame elde etti.

Uzun zamandır beklediğimiz yarış zaferle sonuçlandı. Daha Dubai'ye gideceği açıklandığı gün heyecanımız ve bekleyişimiz başlamıştı. Pan River Dubai'deki ilk startında büyük bir başarıya imza attı.

Yarışta başarılı olabilmek için bir çok şartın bir araya gelmesinin gerektiğini söylemiştik. Pan River'ın yarışına gelmeden önce, hemen bir önceki koşuda Halicarnasssus koşuyordu. Bildiğiniz gibi Enternasyonel Boğaziçi Koşusu'nda Pan River'ı ikincilikte bırakıp, birinciliğe uzanmıştı. Onun yapacağı yarış açıkçası benim için çok önemli bir işaret olacaktı. İstanbul'daki yarışının aksine önde kaçtı, beyaz bayrak ayna yarışı yapmayı tercih etti. Tempoyu iyi ayarladı ve düzlükte rakiplerinin ataklarına çok başarılı bir şekilde cevap vererek yarışı kazandı. Boğaziçi galibiyetinden sonta koştuğu yarışlarda birinciliği yoktu Halicarnassus'un. Bu birinciliği ile bizim ümitlerimiz iyice arttı.

Pan River padokta çok iyi görülüyordu. Son zamanlarda padok yorumlarıyla at yarışlarına yeni bir katkı yapan Teoman Demiröz ve Ali Kayakıt, Dubai'de yarış için bir padok sıralaması yapsa Pan River muhakkak o sıralamada olurdu. Ancak start gerisinde toplanılmaya başlanınca bizim tedirginliğimiz başladı. Pan River starta girmiyordu. Safkanlar start gerisinde tur atıyorlardı. Kamera sadece bu turu çekiyordu. Pan River uzun bir süre hiç bu kameraya girmedi. Çünkü o starta girmeye çalışıyordu. Yaklaşık 2-3 dakika bu devam etti. Daha sonra kamera Pan River'a döndüğünde safkanımız hala titizliğe devam ediyordu. Uzun uğraşlar sonucunda starta girmeyi başardı. Dubai'de çok fazla tahammül yoktur. Herkesin aklına Sabırlı'nın yarıştan çıkarılması gelmiştir. Böyle bir durumdan korkmadık desek yanlış olur.

Yarışa çok iyi başladı Pan River. Ön grubun hemen arkasında 5-6 civarında yarışa devam etti. Yarış içinde hep çok rahattı. Yarışa tempo veren, favorilerden Golden Sword yarışta pek adından söz ettiremedi. Düzlüğe ön tarafa yaklaşarak çıkan Pan River'ın hemen içinde yarışın bir diğer favorisi Shaweel vardı. Shaweel, Pan River'ı atlayacakmış gibi görünüyordu. Ama Selim Kaya kamçıyı çektiği anda, hafif de tamponla bir anda yarışı kazanacak pozisyona geldi ve bir boy farkla muhteşem bir zafere imza attılar.

Yarıştan sonra yaşanan olay ise çok güzeldi. Shaweel'in jokeyi Dettori yüzünde gülücüklerle, kendisini geçen Pan River'ın yanına yaklaştı. Selim Kaya ise bu mimiklerin ardından Dettori'ye elini uzattı, Dettori'de buna karşılık verekek elini uzattı ve tebrik etti. Dubai'de reji de bu görüntüyü uzun süre farklı açılardan ekrana getirerek bu güzel anı bizlere tekrar tekrar yaşattı.


Toplam ikramiyesi 175.000 $ olan koşuda, Pan River 105.000 $ ikramiye kazandı. Sevinilmesi gereken önemli bir zafer, ama çok da abartılmamalı. Her ne kadar Pan River yabancı otoriteler tarafından ön planda tutulmasa da ben bu rakipleri geçebileceğini düşünüyordum. Açık konuşmak gerekirse bu rakiplerin çoğu final günü koşulacak büyük koşularda görme ihtimalimizin zayıf olduğu atlar. Bu durum ise Pan River'ın başarısını hiç küçültmez. Başından beri söylediğimiz gibi çok önemli bir yarıştı. Bu yarışa bir amaç değil de bir araç gözüyle bakmamız daha doğru. Amacımız Dubai Yarış Festivali'nin final gününde koşabilmekse, buraya giden yol bu yarışı kazanmaktan geçiyordu. Bunu da başardık.

10.02.2006'da Sabırlı'nın kazandığı son yarıştan 4 yıl 1 gün sonra Dubai'de yeni bir birincilik kazandık. Tebrikler Şampiyon. Tebrikler Selim Kaya. Tebrikler Nevzat Seyok. Devamını bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails