8 Şubat 2010

Altın Kamçı Gökhan Gökçe'nin




Geçen hafta, ilk Altın Kamçı Ödülü'müzü Sadettin Boyraz'a verirken bu ödülün ona uğurlu gelmesini de dilemiştik. Sadettin Boyraz bu hafta da çıkışına devam etti ve birinciliklere uzandı. Ancak geçtiğimiz hafta formda olan pek çok jokey vardı. Bunlardan biri de Gökhan Gökçe idi. Haftanın jokeyi Gökhan Gökçe oldu.

Geçtiğimiz hafta tam 20 yarışta gördük Gökhan'ı. Bu 20 yarışta 4 kez birinciliğe uzandı. Mertkal'la kısa vade bir yarış kazanırken, Baba Bulut'u İzmir'de maidendan çıkardı, Colenels Love ile çok başarılı bir yarış kazandı, Alişar ile önemli bir sürprize imza attı. Birinciliklerin yanında 4 ikincilik, 1 üçüncülük, 5 de dördüncülük elde etti. Tabelaya girdiği yarışlarda bindiği atların ortalama ganyanı 6,25 civarında oluştu. Bu da Gökhan'ın başarılı bir hafta gösterdiğini ispatlar nitelikte bir veri.

Özellikle Alişar ile kazandığı yarış çok önemli. Chantago, Bulki, Kanşav, Cadika gibi isimlere üstünlük kurdu. Bu yarışı, Gökhan tarafından "kazanılmış" bir yarış olarak tanımlarsak yanlış yapmış olmayız. Hafta içindeki tek hatası, bütün jokeylerin de yaptığı gibi, kısa vade yarışta Led Zeppelin ve Ulumeşe'nin önde kaçarak büyük bir fark yapmalarına göz yumması oldu. Tabiri caizse arkada uykuya yattılar. Ancak bu tür yarışlar zaman zaman olabiliyor. Büyük şampiyonlar Ayabakan ve Miramis'in de bu tür yarışlar da mağlubiyetler aldığını unutmamak gerek.

Altın Kamçı Ödülü bu hafta Gökhan Gökçe'ye gidiyor. Tebrikler Gökhan Gökçe. Geçen hafta Sadettin Boyraz'ın yaptığı gibi, senin de bu ödülle birlikte daha da başarılı olmanı diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails