15 Şubat 2010

15 Şubatlar: Kazbek & Turbo & Invincible Son

15 Şubat 1998

İlk durağımız tam 12 yıl öncesi. Bizleri bu kadar geriye götüren yarış yine bir Güzel İzmir Koşusu. Koşan atlar ise yarışseverlerin yakından tanıdığı isimler. Kimler yok ki. Welldone, Excuse Me, Cahill, Kazbek, BullMarket, Binba Star, Kasmirian... Bu inanılmaz yarışta birinciliğe Engin yalçın idaresinde Kazbek ulaşır. Yaklaşık 1.5 saniye farkla Bullmarket'in önünde geçer aynayı. 3. Cahill, 4. Binba Star olur. Keşke bu yarışlara TJK Arşivi'nden ulaşabiliyor olsak.


15 Şubat 2006

Bu sefer bir doğum gününe gidiliyoruz. Bir çok yarışseverin şimdiden hayranı olduğu, koştuğu yarışlarla 2009 senesine damgasına vuran Invincible Son bundan 4 sene önce dünyaya geldi. Nice güzel yarışlar koşman dileğiyle Invincible Son.


15 Şubat 2009

Hala herkesin aklında olan bir yarış. Turbo İzmir'de Nejat Evliyade Koşusu'na çıktı. Turbo'nun 3. yarışında buluşan Karataş-Turbo ikilisi ilk defa ayrılıyordu. Karataş cezalı olduğu için Turbo'ya Yalçın Akağaç bindi. Yarış beklenenden zor geçti. Turbo'nun hiç peşini bırakmayan bir Sonalp vardı. Özellikle son metrelerde Sonalp'in tehlikeli atakları yarışseverlerin yüreğini hoplattı. İlk defa "acaba geçiliyor mu?" soruları akla geldi. Ancak bu koşunun birincisi boyun farkla Turbo oldu.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails