23 Şubat 2010

'Soğuk' Duş: Cold Fire Dopingli Çıktı




İzmir'de son döneme damgasını vuran ardı ardına 6 yarışını kazanma başarısını gösteren ancak son yarışında 2.likte kalan Cold Fire'da doping tespit edildi.

12 Şubat günü A.Oluk idaresinde start alan ve Cadillac Jack'i burun farkla ayırarak birinciliğe uzanan safkanın dopingle koştuğu anlaşıldı.

Yapılan testler sonucunda Cold Fire'da "Etilefrine" adlı maddeye rastlanılmış. Yaptığım araştırmalar sonucunda bu maddenin herhangi bir tedavi edici özelliğinin olmadığını öğrendim. Bununla beraber Dünya Anti-Doping Ajansı tarafından yasaklı maddeler listesinde yer alan madde, tüm sporcular için yasaklanmış durumda. Araştırmamın devamında bu yasaklı maddenin uyarıcı sınıfında olduğu bilgisine ulaştım. Uyarıcılar, sinir sistemi ve neredeyse tüm organlara direk etki ediyorlar. Uyarıcılar genellikle yorgunluk ve performans için kullanılıyor. Uyarıcıların en önemli özelliği yorgunluğu çok büyük ölçüde geciktirmesi ya da hissettirmemesi ve konsantrasyonu üst seviyeye çıkarmasıdır.

Üst üste başarılı koşular koşan safkanda bu maddenin çıkması akıllara bir sürü soru getiriyor. Özellikle de üst üste birincilikler elde eden bir atta uyarıcı madde çıkması birinciliklerinin üzerine kara bulutları çekmiştir. Bakalım bundan sonra ne tür gelişmeler yaşanacak.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails