1 Şubat 2010

Grand Ekinoks'un Programı Üzerine




Yayın günü de duyurmuştuk. Cnn Türk'teki Her Yerde 1 Haber Var programının bu haftaki konuğu Grand Ekinoks'tu. Tam anlamıyla dört dörtlük, Şampiyon'a yakışır bir programdı.


Program gerçekten çok güzel hazırlanmıştı. Öncelikle Ekinci'nin Riva'daki arazisine gidiliyor. Orada Grand Ekinoks sohbeti başlıyor. Grand Ekinoks'un çoğu yarışsever tarafından bilinen hikayesi ilgi çekici bir şekilde işleniyor. Grand Ekinoks'un alınma ihtimali olan 4 at içerisinden nasıl seçildiği ve ata gelen tepkileri anlatıyor Ekinci. Grand Ekinoks'un özgürce koşturmasını izliyoruz. Benim açıkçası hiç hatırlamadığım Grand Ekinoks'un ilk koşusuna götürüyor bizi program. Tam umutlar kesilmeye başlarken attığı sprintin eküriye nasıl ümit verdiğini dinliyoruz. Ve tabi sonrasında hem Türkiye'deki hem de Dubai'deki başarılarından bahsediliyor.


Programı izlemeye devam ederken bir süprizle karşılaşıyoruz. İmparator Süleyman Akdı çıkıyor karşımıza. Safkanın ne denli özel bir at olduğunu anlatarak, kambur olmasına rağmen bu kadar başarılı olan bir at tanımadığını söylüyor. Grand Ekinoks'un yavruları için de yorum yapıyor büyük jokey ve yavrularından çok ümitli olduğunu belirtiyor.


Benim en çok ilgimi çeken ise Grand Ekinoks'un bakıcısıyla yapılan röportajdı. At için ne kadar çok emek harcadığını, ahıra sokmak için bile saatlerce nasıl taklalar attığını anlatırken bile gözünden mutluluğu okunuyordu. Sanki oğlundan bahsediyordu. İşte gerçek at sevgisi budur. Gerçekten ikilinin bu iletişimi inanılmaz hoşuma gitti.


Program genel olarak çok başarılıydı. Ancak bir noktası ile de önem taşıyordu. Program öyle güzelce hazırlanmıştı ki, sadece yarışseverler ya da at yarışı oynayanlara yönelik değildi. Her yaştan, herkese hitap eden çok güzel bir içeriği vardı ve anlatılanlar da herkese anlatılabilecek açıklıkta dile getiriliyordu.


At yarışlarının imajının düzelmesi gerekliliğinden bahsedilir hep. İşte bu ve bunun gibi programlar at yarışlarına bakış açışı değişecektir. Cnn Türk'ü ve programın yapımcısı olan Güven İslamoğlu'na sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Umarım programı izlemişsinizdir. Bu tür programlara ekranlarda daha sık rastlamak dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails