16 Şubat 2010

Ve Cangıl Dönüyor




Ele avuca sığmayan, çok kısa sürede yarışseverlerin gönlünde taht kuran Cangıl verdiği 3 aylık aradan sonra yarın akşam İstanbul'da start alacak. 4'lülüğünde ilk kez start alacak olan Cangıl 1400m kum yarışta izleyeceğiz.

Cangıl en son koşusunu bundan yaklaşık 3 ay çnce yapmıştı. G2 Aziziye Koşusu'nda start alan yeni neslin şampiyonu, ilk kez beraber koştukları Halis Karataş idaresinde kolay bir şekilde birinciliğe uzanmıştı. Arap atlarında pek rastlamadığımız bir sprint gücüne sahip olan Cangıl'ı izlemek gerçekten insana zevk veriyor.

Yarın akşam KV-8 yarışta izleyeceğiz. Koşacağı bu yarışın önemli bir yönü, 2. kez kendisinden büyük rakiplerle mücadele verecek olması. 4'lülğünün ilk yarışı büyüklerine karşı olacak. Kendi yaşıtları arasında neredeyse geçmediği at kalmayan Cangıl ilk kez Ankara'da büyükleriyle yarışmıştı. 31 Ekim'de koşulan Cumhuriyet Koşusu'nda Turbo ve Kafkaslı'yla karşılaşmıştı. Son derece sert ve çetin bir mücadelenin ardından Özhaber'in kazandığı koşuda aynı saniye içinde güzel bir 3.lük elde etmişti. Çok sert mücadelinin olduğundan bahsettik. Cumhuriyet Koşusu'nda Turbo 6. olmuş ve arıza yapmıştı. Hala pistlere dönemedi. Hedeflenen koşu ise mayıstaki TBMM Koşusu. Turbo'nun yanı sıra koşuyu kazanan Özhaber ve başarılı at Berksoy da yarıştan sonra sakatlanandılar ve henüz piste dönemediler. Bu sert yarışın 3.sü olarak bence o gün için büyük bir başarı elde etmişti.

Yarın da büyüklerine karşı sağlam bir Cangıl'ın son derece güzel bir mücadele vereceğini tahmin ediyorum. En yakın rakini Halis Karataş idaresindeki Uçanbey gibi görülüyor. Bu iki ismni dışında Suzira, Niagara, başarılı isimler Perican ve Selviboylu, eski formunu bir türlü yakalamayan Sevdacan, sık koşan Darbe, aradan sonra tabela için mücadele edecek Karelin yarışa katılıyor.

Zevkli bir mücadeleye tanıklık edeceğimiz koşuda Cangıl'ın takibi Uçanbey gibi görünse de, ben Cangıl'dan iyi bir koşu ve birincilik bekliyorum. Ancak daha da önemlisi yarışın sakatlık olmadan bitmesi. Çünkü şampiyonlar her zaman için yarışlarıma renk katıyorlar. Eksikliklerini çok arıyoruz.

Bütün atların ayakları düz bazsın. Keyifli yarışlar.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails