15 Ocak 2012

Erhan Yavuz Fair-Play Ödülünü Kaptı


Bundan yaklaşık  5 ay önce Gelibolu ve Eskişehir isimli atlar ve jokeyleri bir anda gündemin üst sıralarına yükselmişti. Sebep bir centilmenlik davranışıydı. Gelibolu isimli atın, binicisi Halis Karataş'ın yarış içinde kullandığı, kantarması kopunca bir eli boşta kalmıştı. Hem Gelibolu ve jokeyi hem de diğer atlar için büyük bir tehlike arzeden pozisyonda imdada Erhan Yavuz yetişmiş ve yanda sallanan kantarmayı alıp Karataş'a vermişti. Sonrasında Gelibolu yarışı kazanmıştı. Böylece olay daha da anlam kazandı ve ulusal medyaya taşındı. Buram buram 'fair-play' kokan davranış Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ödüllendirilmişti.

Bugün ajanslara düşen yeni bir habere göre Dünya Fair-Play Konseyi tarafından Erhan Yavuz'a büyük ödül verilmesi kararlaştırılmış. Erhan Yavuz'u biz de bir kez daha tebrik edelim. Yaptığı örnek bir davranıştı. Fair-play ödülü bir hoş anı olacaktır. Alttan gelenler bu olaydan olumlu yönde feyz alırlarsa ne mutlu onlara. İyi, hoş. Bu haberden sonra ulusal medya tekrar at yarışlarını hatırlayacaktır ve 1-2 gün röportaj, haber karışımları medyada olacaktır. Reklamın iyisi-kötüsü olmaz şeklinde düşenenler için, TJK yönetimi için güzel bir vesile.

Erhan Yavuz'a tebriklerimizi gönderirken, özellikle sahaya yeni gelen, yetişmekte olan apranti kardeşlerimize örnek olmasını diliyoruz. Unutulmamalıdır ki böylesine önemli, az rastlanır davranışlara imza atmak, bir kaç yarış kazanmaktan daha çok takdir getirir ve uzun yıllar sonra dahi hatırlanmanızı sağlar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bloğunuzu daha yeni tanımaya başladık paylaşımlarınız Dell dizüstü tamircisi olarak ekibimizce çok beğeniyoruz. Paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.

Related Posts with Thumbnails