31 Aralık 2011

Selim Kaya vs. Ömer Faruk Girgin



29 Aralık 2011 tarihinde ajanslara bir haber düştü; Tjk'da sular durulmuyor. Camia içinde bir süredir devam eden gerginlik böylece, hem tavan yapmış buldu hem de ulusal medyaya taşınmış oldu.

Camianın yaşadığı gerilim Atahan Zilcioğlu'nun TAY TV'de yayınlanan Yarış Hattı adlı programa konuk olmasıyla gündeme taşınmış oldu. Atahan Abi'nin yaptığı açıklamaların sonrasında TJK Yarış Yazarları çalışma ofisi boşaltılmak istendi. Daha sonra bambaşka bir olay gün ışığına çıktı. Selim Kaya bir radyo programına katılmış ve yaptığı açıklamaları nedeniyle hedef haline gelmiş. TJK Başkanı Ömer Faruk Girgin için yolsuzlukla yargılanan birine nasıl oluyor da aygır alımı için milyonlarca lira bütçe veriyorlar içerikli sözler sarf etmiş. Özellikle 2003 ve 2004 yılları arasında TJK, Ömer Faruk Girgin ve önemli bazı at sahipleri hakkında pek çok iddia gündeme gelmişti. Bu aşamada geçmiş konuları bugüne taşımayacağız. Ancak konu hakkında daha çok bilgi edindikçe detaylara ineceğiz.

Gelelim tekrar Selim Kaya ve radyo programına. Konunun nasıl TJK başkanına geldiğini, Selim Kaya'nın neden böyle konuştuğunu hatta Selim Kaya'nın hangi niyetle yayına bağlandığını ya da konuk alındığını bilmiyoruz. Ancak Selim Kaya'nın beyanatı sonrasında Ömer Faruk Girgin tazminat davası açtı.

Maalesef sürekli tartıştığımız, eksik yönlerinden yakındığımız atçılığımız 2012 yılına da sorunlu bir şekilde giriyor. Konunun takipçisi olacağız. Bu tartışma daha uzun zaman gündemi işgal edecekmiş gibi görülüyor.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails