16 Temmuz 2011

İbrahim Akın ve At Yarışları


İbrahim Akın ve Serdal Adalı ülkemizin gündemini uzun süredir sarsan şike operasyonu kapsamında tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Ancak operasyonun diğer dalgaları içerisinde bize de dokunan bir hamle oldu. Çünkü iki isim de at yarışlarının içinde. Serdal Adalı'da bu konu gündeme gelmese de, İbrahim Akın'ın kumara düşkün olduğu iddiası at yarışlarına direkt olarak konunun bağlanmasına sebep oldu. Bir de İbrahim Akın'ın Serdal Adalı'dan yarış atı istediği iddiası konuyu iyice ısıttı. At yarışıları kumardır vs. gibi tartışmaların dışında kalıp, bu konulara cevap verme gereği dumadan bir yazı yazalım. Biz davayı ve konunun dışında kalıp İbrahim Akın ve atları hakkında meraklılarına bilgi verelim.

İbrahim Akın kendi üzerine, yani kendi adıyla 2008'den beri at koşuyor. Bu sürede üzerine kayıtlı 7 at bulunmakta. Bunlardan 4'ü Arap, 3'ü İngiliz. İngilizler'in isimleri Akın Akın, Blackman ve Secret Star. Sahibi olduğu arap atlarının isileri ise Kastal, Aygüzeli, Somence ve Yavuztay.

Sanırım akıllara gelecek ilk soru bu atların kazançları olacaktır. Kısaca cevaplayalım.

Yavuztay, Secret Star ve Somence'nin geliri yok.

Kastal bu sene Nisan ayında koşmaya başladı ve 4 yarışında 2 kez birinci oldu. Başarılı bir performansı olan 3 yaşındaki Arap atın kazancı şu anda 58.000 lira.

Aygüzeli 4 yaşında bir Arap atı. Performansı görece düşük olan atın koştuğu 10 yarışta 1 birinciliği ve 30.000 lira kazancı var.

Akın Akın da yine başarılı bir performansa sahip değil ve 2009 yılının Mart ayından beri koşmuyor. En iyi derecesi ilk koşusundaki 4.lüğü.

Geldik İbrahim Akın'ın en iyi atına. Blackman. Resimde görülen kırmızı-beyaz jokey formalı safkan. Yarış hayatında 52 koşu koşan ve 5 tanesi önemli sayılabilecek Kısa Vade yarışlarda olmak üzere 10 tane birinciliği var. Grup yarışlarda tabelası da olan safkanın 450.000 liralık kazancı var. Son olarak dün, 15 Temmuz 2011 tarihinde start alan safkan, Bursa'da katıldığı kum yarışta 6. oldu.

İbrahim Akın'ın at yarışı hayatı bu şekilde. Talep gelirse, Serdal Adalı üzerine de bir değerlendirme yazabiliriz. Temennimiz bu isimlerin hakkındaki iddiaların asılsız çıkması ve aklanarak dışarı çıkmalarıdır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails