26 Ocak 2010

Dubai'de bir Türk: Pan River




Ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği kalite safkanlardan olan 2008 Gazi Şampiyonu Pan River, çıta yükseltiyor. Dubai Yarış Festivali'ne katılacak olan Şampiyon dün Dubai'ye uçtu.

Nevzat Seyok'un sahibi olduğu Red Bishop-Wanganui River orjinli Pan River ülkemizde şimdiye kadar 24 yarış koştu, 9 birincilik, 9 ikincilik, 2 üçüncülük, 4 dördüncülük elde ederek bir kez tabela dışı kaldı. Bu birincilikler arasında Gazi dışında, Büyük Taaruz, Çaldıran, İsmet İnönü Koşuları gibi önemli başarıları bulunuyor.

28 Ocak'ta başlayıp 27 Mart'ta son bulacak Yarış Festivali'nde Pan River'ın ilk olarak 11 Şubat Salı 175.000$ ödüllü 2400m yarışta koşması bekleniyor. Jokeyi ise muhtemelen, Dubai'de bulunan Selim kaya olacak. Selim Kaya Pan River işbirliğinin şimdiye kadar hiç yaşanmadığını görüyoruz. Kazandığı yarışların 5'inde S.Boyraz, 3'ünde N.Şen, 1'inde de Karataş imzası bulunuyor. Pan River'ın 24 yarışında da bu 3 jokey dışında bir tercihte bulunulmadı.

2003'ten beri at gönderdiğimiz Dubai Yarış Festivali'nde 2009'a kadar hiç fire verilmemişti. Bu tarihe kadar Grand Ekinoks, Dinyeper, Dinyeper, Win River Win, Kaneko, Ribella, Sabırlı, Fairson ve Topor katılmıştı. Özellikle Win River Win, Sabırlı ve Ribella bir çok önemli başarıya imza atmış, yarışlar kazanmışlardı. Ancak geçen sene, 2009'da Dubai'de temsilcimiz olmamıştı. Bu sene ise Pan River gidiyor. Ayrıca Pan River, yeni yapılan Meydan Hipodromu'nda start alacak ilk Türk safkan olacak.


Pan River'ın Dubai'de başarılı olmasını, kendisinden önce Dubai'ye giden, çıtayı ve beklentileri üst düzeye çeken büyükleri kadar başarılı olmasını diliyoruz. Tüm Türkiye'nin duaları Pan River'la olacak. Ancak Pan River'ın neler yapıp yapamayacağı konusunda açıkçası bir şey söylemek çok zor. Enternasyonel Yarışlar'da ülkemize gelen yabancı atlara direnebilen tek İngilizdi, Pan River. O yarışını göz önüne getirdiğimizde neden olmasın diyebiliyoruz. Ama çok bilinmeyenli denklem gibi. Sonuçta bambaşka bir ülke bambaşka bir pist bambaşka atlar olacak. Oraya uyum sağlaması, formunun iyi olması gibi bir çok şartın yerine gelmesi lazım. Bu açıdan da Pan River'ın koşacağı yaış son derece önemli olacak. İlerisi için bir çok ip ucu verecektir. Sabırsızlanmaya başladık ve 11 Şubat'ı iple çekiyoruz. Umarım TAY TV ve TJK TV çok güzel programlarla Pan River'ı bizlere izlettirir.


Bol şanslar Pan River.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails