8 Haziran 2009

Son Gazi Provalarının Ardından

3 yaşlıların Gazi'ye giden yoldaki en önemli provalarından olan Açık Grup I / D ve Sait Akson Koşuları dün akşam gerçekleşti.

2100m çim Açık Grup I / D Koşusu'nu 2.09.20'lik derecesiyle, Selim Kaya idaresindeki ROKOKO, CHI'yi fotoda geride bırakarak kazandı. Yarışa genel olarak bakmak gerekirse, ROKOKO'nun en yakın rakibi olarak gösterilen FAIR LADY yarış boyunca koşuya adapte olamamış, viraj dönüldükten sonra M.Kaya tarafından, teşviğe cevap alamayınca, enseye basılmıştır. Atın herhangi bir sorunu olmamışsa, Gazi için hala şansı vardır. Dişi Tay Deneme'de rakibini geçen CHI ise uzun mesafede de gidebileceğini ispatladı. Gazi Koşusu'nun daha kalabalık ve arkadan sprinte kalkacakların zorlu bir yolu olduğu düşünülürse, CHI Gazi'de süpriz yapabilecek bir safkandır. ROKOKO ise Gazi Koşusu için üst sıralara göz kırpmış olsa da bana göre kısa yarışlarındaki etkili sprintini uzun mesafe yarışlarına taşıyamamıştır.

Sait Akson Koşusu 2200m çim pistte koşuldu. Erkeklerin mesafeye yatkınlığını ölçen bu önemli sınavı ise MİRAMİS G.Kocakaya ile kazanmayı başardı. Son düzlükte, zaman zaman kapanmasına rağmen son 200'de MONTE NEGRO'yla girdiği muhteşem mücadeleden galip ayrıldı. Jokeyinin yoğun teşviğiyle, belki de fazla sayılabilecek kamçı sayısıyla, MİRAMİS yarışı kazanarak, Gazi'nin en büyük adaylarından biri olduğunu gösterdi. MONTE NEGRO kazandığı yarıştan sonra formunu devam ettirdiği gösterirken, DEHA kendinden beklenilen performansı yine ortaya koyamadı. DEHA'nın Gazi için şansının az olduğunu söyleyebiliriz. Yarışın hayal kırıklığı ise RICH AND HANDSOME oldu. Erkek Tay Deneme'de muhteşem sprintiyle 3. olan safkanın, uzayan mesafede daha etkili olması bekleniyordu. Ancak beklentileri karşılayamadı. Son yarışı safkana ağır da gelmiş olabilir. Gazi Koşusu'nda RICH AND HANDSOME ters bir netice alabilir.

ROKOKO vs. MİRAMİS
Gazi Koşusu'na yaklaşık 3 hafta olduğu unutulmamalıdır. Zaman bir çok şeyi değiştirebilir. Ancak bu iki yarış ROKOKO ve MİRAMİS'in rakiplerine oranla biraz daha önde olduğu gösterdi. Safkanların tümünün Gazi Koşusu'na kazasız belasız girebilmelerini dileyelim.



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails