3 Eylül 2011

2011 Enternasyonel Malazgirt Koşusu

Bu sene açık yarışlarımıza katılacak yabancı arap atları için bir düzenleme getirildi. Bildiğiniz gibi gelen arap atlarına hep yarım kan damgası vurulurdu. Gerçekten de arap atı ırkı saf kalmamış ve çeşitli ülkelerde farklı kıstaslarla koşular yapılagelmiştir. TJK ülkemize gelen arap atlarının soy kütüğünde 4 jenerasyone bilinme zorunluluğu getirdi. Böyle bir nevi filtre uygulaması başlattı. Zira ülkemizde koşan yarım kanlardan bildiğimiz üzere bu tarz atların genellikle baba tarafları belirsiz oluyor, çoğu zaman da babaları, kanı ehlileştirme operasyonu sonrası kayıplara karışıyordu. Bu konuyu çok fazla uzatmadan sonuca gelelim. Bu da eskisi gibi çok ekstra arap atları beklemeyeceğiz. Yani Amer yavruları gelemeyecek! Yine ekstralar gelecek ama tutarak uzak atanlar olmaz.

Hilal Al Zaman ülkemizde geçen sene IFAHR Koşusu'nda start alıp 4. olmuştu. Görünen yarışlarında 1 yıl içinde 7 koşuda koşup 4 grup yarışta kendini gösteren at, 2 birincilik elde etmiş. IFAHR Koşusu'ndan sonra start aldığı 450.000 Euro'luk Grup1 yarışındaki 6.lığı dışında tabeladen düşmeyen Hilal Al Zama tekrar Türkiye'ye gelirken üst düzey forma sahip. Kazandığı 2 yarışın da kısa mesafede olması Enternasyonel koşuda şansını katlıyor. No Risk Al Maury'nin rakibi.

No Risk Al Maury 2 yıl önce ülkemize gelmişti. 2009'da Enternasyonel Malazgirt Koşusu'nda start almış Turbo ve General'ın arkasında 3. olmuştu. Ülkemizden uzak kladığı 2 yıl zarfında 8 start alan ve bunlarda biri G2, biri G1 olmak üzere 4 birincilik elde etti. Dubai'de 2010 martında 170.000 Euro'luk 2000 metre koşuda 2. oldu. 2011 Mart'ında yine Dubai'de aynı koşuya tekrar katılıp bu sefer 3.lük elde etti. İlerleyen yaşına rağmen istikrarlı koşmaya devam eden başarılı atın ülkemizde birincilik mücadelesine katılacağı şüphesizdir. Kendisini tanıyan jokeyi ve son 2 yılda koştuğu 3 adet 1600 metre startını da kazanarak mesafem bu diyen at koşunun bir numaralı favorisi. Kazanma ihtimali yüksek.

Burning Fancy kariyerine ABD'de start aldığı 4 yarışta 4 birincilik alarak başladı. Daha sonra İngiltere, Fransa ve Dubai pistlerinde önemli yarışlara katıldı. 4'lülüğünde 3 adet Grup 1 koşu koşup, tabela yapamayan Burning fancy daha sonra 13 Ekim 2010'da Linfield'da 5.000 Euro birincilik ikramyeli G3 koşuda birinci oldu. 2011 yılına Şubat'ta Doha'da koştuğu 95.000 Euroluk Grup1 koşudaki 8.liği ile başlayan at, 5 ay ara verdikten sonra 2000 metre çim pistte Newbury'de G1 yarışta 3. oldu. 19.000 biricilik ikramiyesi olan bu koşusundan sonra ülkemize gelen Burning Fancy'nin avantajı 5 yaşında olması. Diğer 2 rakibinin biraz arkasında kalmasına rağmen şans verilmesi gerekiyor.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails