27 Temmuz 2009

Başbakanlık Inspector'un Oldu

26 Temmuz Pazar gecesi gerçekleştirilen 58. Başbakanlık Koşusu'nu G.Kocakaya idaresinde start alan 2007 Gazi Şampiyonu INSPECTOR kazandı. İnanılmaz bir mücadeleye sahne olan, 13 şampiyon atın katıldığı 2000m çim yarışın derecesi 2,03,28 olarak gerçekleşti. Koşunun 2. KURTINIADIS, 3. PAN RIVER, 4. SALVATORE oldu.
Startla beraber, Kocakaya'nın yoğun uğraşıyla, yarışın liderliğini alan safkan, yarışın sonuna kadar 1.liği kimseye kaptırmadı ve beyaz bayrak ayna yaparak kupaya uzandı. 7,15 ganyanla, 5. sırada tutulan safkan, yarışa kendi temposunu koydu. 1-2 boy avantajla önde kaçan Inspector'ı OUT OF CONTROL ve Salvatore takip ediyordu. Yarışta ön sıralarda tutulan Kurtiniadis, INVINCIBLE SON ve Pan River ise orta sıralarda birbirlerini kollayarak yarışa devam ediyorlardı. Son 800'e doğru teşviğe başlayan G.Kocakaya hem yarışı hızlandırdı, hem de biraz avans alıp düzlüğe farkla çıkmak istedi ve bunu da başardı. Son düzlüğe 3-4 boy önde çıkan safkan gerçek rakiplerinden ise 6-7 boy kadar öndeydi. Selim Kaya idaresindeki Kurtiniadis iç kulvarı tercih edip sprintine başladı, yarışın 3. Pan River ise en dış kulvara açıldı. Salvatore ise yarış boyunca Inspector'ın arkasında dolandı, bir türlü dışına çıkamadı. Ancak dün için bu safkanları geçebilecek görülmüyordu. İç kulvara dalan Kurtiniadis ise yarışı kazanacakmışçasına gelmesine rağmen, Inspector'ı ayıramadı. Burada Kurtiniadis'in çok güçlü ataklarına Inspector'ın başarılı bir şekilde cevap vermesi yatıyordu. Pan River da güçlü gelmesine rağmen Inspector'ın aldığı avansı kapatamadı. Yarışı ön grubun hemen arkasında takip eden Invincible Son, düzlüğe kolay çıkmasına bir türlü beklenen güçlü atağa kalkamadı. Yarışı 5. tamamlayan safkan bu gruba biraz erken çıktığını da göstermiş oldu. Gazi 2. ANNOSH ise yarışı en geride takip etti, atakları ön 5'linin hemen arkasında 6.lık getirebildi. Annosh'un gerçek gücüne henüz ulaşamadığını söylemek yanlış olmayacaktır.
Kuşkusuz yarışın en başarılı safkanı Inspector. Sonuna kadar hak edilmiş bir yarış kazandı. Ancak en az Inspector kadar başarılı olan ise G. Kocakaya idi. 800'le beraber çalışmaya başlayan jokey, son metrelerde dahi gücünden, ritminden, inancından en ufak bir şey kaybetmemişti. Yoğun ve ısrarcı teşviğiyle Inspector'ın galibiyetinde büyük bir rol oynadı, belki de en büyük pay onun oldu. Bence Gökhan dışında bir jokeyle bu yarışın kazanılması çok zordu. 58. Başbakanlık Koşusu Kocakaya tarafından kurtarılmış bir yarıştır. Böylece Gökhan kariyerindeki 6, bu seneki 5. grup koşusunu kazandı, ayrıca 1 ay içerisinde hem Gazi hem de Başbakanlık kazanmış oldu.En son 1996 yılında Halis Karataş, BOLD PILOT'la Gazi ve Başbakanlık koşusunu kazanmıştı. Tam 13 sene sonra bir jokey yapılması zor bir şeyi yapıp Gazi ve Başbakanlık'ı aynı sene içerisinde kazanıp önemli bir başarıya imza attı. Daha önce bu başarıya;

1962 K.YILDIZ

1969 S.OKUMUŞ

1971,72,73 E.KURT

1980 K.ALTINÖZ

1996 H.KARATAŞ imza atmıştı

Başta Gökhan olmak üzere, atın ilgililerini ve Inspector'ı kutluyoruz, başarılı yarışlarının devam etmesibi bekliyoruz.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails