30 Eylül 2009

Yeni Hipodromumuz Hayırlı Olsun


Ülkemiz atçılığını ileri götürmesi amacıyla yapılan Türkiye'nin 8. Hipodromu bugün resmi törenle açıldı.
Bakan Eker'in de katıldığı açılış töreninde konuşmalar apıldı konserler verildi. Kısaca alışılageldik bir açılış oldu. Ancak önemli bir tarihde açılan bu hipodromda, açılışa hükümeti daha üst kademeleriyle katılmasını beklerdim. Açılım açılım diye yıkılırken ortalık, bir açılım oluyorsa bu açılım kalbi olan bir şehirde Başbakan'ın Cumhurbaşkanı'nın bulunması vereceği mesajlar açısından çok öneliydi. Bence önemli bir treni kaçırmış oldular.
Diyarbakır Hipodromu'na genel olarak bakarsak Türkiye'nin en geniş alana sahip olan hipodromu olduğunu görüyoruz. Artık benimsediğimiz üzere çim pist yok. 160 metreilk kum pistte yarışlar koşulacak. Şu an için 10 yarış günü planlanmış durumda.
Hipodromun açılışı dolaysıyla yapılan konuşmaların buluşma noktası bölgeye, özellikle Diyarbakır'a sağlanacak olan katkı oldu. Gerekten de bir çok kişiye yeni ekmek kapısı açılmış olacak. Ancak burada da temennimiz bir tekelleşme olmaması. Buna yapacak bir şey yok, önlem alınamaz. At sahipleri başta olmak üzere seyislere kadar, hipodromdaki olanakları bir kaç aile domine etmemeli.
Umarım her şey planlandığı, tahmin edildiği gibi olur ve hem bölge hem de ülke için hayırlı bir yatırım olur. Çünkü çok büyük paralar aktarıldı. Hipodromdan çok şey bekleniyor. Ben de yazımı Bakan Mehdi Eker'in açılış konuşmasındaki cümleleri tekrarlayarak bitireyim: "...projenin gerçekleşmesinde emeği geçen TJK’nın gerek önceki yönetimine gerekse şimdiki başkanı Behçet Homurlu ile yönetim kuruluna ve kulübün asli üyelerine, at sevdalılarına profesyonel kadroya teşekkür ediyorum."

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails