4 Eylül 2009

İşte Turbo! Malazgirt Şampiyonu




2-3 Eylül'de Veliefendi'de gerçekleştirilen Enternasyonel Yarış Festivali'nde umduğunu bulamayan Türk atlarının kötü gidişine, son yarışta Turbo dur dedi. Şampiyon safkanımız Entenasyonel Malazgirt Koşusu'nu kazanarak büyük bir başarıya daha imza attı.


1600m çim pistte koşulan yarışta çok büyük ümitlerle ülkemize getirilen her biri uluslararası başarı kazanmış dünyaca ünlü atlar olan General, Dariya ve No Risk Al Maury, Turbo'ya karşı ayakta kalamadı. Ülkemizde Triple Crown'a bir adımı kalan Turbo, Malazgirt Koşusu'ndaki birinciliği ile de kendisine şüpheyle bakanları bir kez daha yanıltmış oldu. Ganyanı 2,00 lira çıkan ve Turbo'nun koştuğu yarışlarda Turbo'nun yanında en düşük ganyanla koşan General'in düzlük boyunca tüm çabaları Turbo'ya yetmedi.


Yarışı fazla konuşmaya gerek yok aslında, yine bir beyaz bayrak ayna yarışı. Zaten normal sonuç Turbo'nun kazanması olmalıydı. Ancak öyle bir hava oluşturuldu ki bir anda Turbo'yu alçaltmaya başladılar. Yarıştan bir ün önce yazdığım yazıda da belirttiğim gibi Turbo dünya üzerinde ender rastlanacak güç,kalite ve karaktere bir at. Daha doğrusu öyle düşünüyordum. Malazgirt Koşusu ile bu kanıtlanmış oldu.


Turbo yarışı sadece için kazanmadı. Milyonlarca yarışsever için, Türk Atçılığı'nın imajı için de kazandı. Düşünsenize Enternasyonel Yarış düzenliyorsunuz. 2 günde 6 yarış var. Ancak Turbo'ya kadarki yarışlarda bir tek birinciliğimiz yok. Kaybettiğimiz atlar da yarışlardan önceki değerlendirmelerde yüzüne bakmadığımız, daha kaliteli atar gelsin, bunlar da kim denilen safkanlar. Açık söylemek gerekirse safkanlarımızın bu denli geride kaldığını görünce, iyi ki daha iyi safkanlar gelmemiş diyoruz. Bir de iyi olanlar gelse...


Turboyu bu önemli yarışı kazandığı için yürekten kutluyoruz. Yarış hayatı boyunca sakatlanmadan, bu güzel yarışlarını devam ettirmesini istiyoruz. Bu atın yetiştiricilikle falan alakası yok. Tamamen bir mucize. Nice Turbo gibi mucize atlar izlemeye... Teşekkürler Turbo.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails