18 Eylül 2009

Ankara Koşusu Last Story'nin

12 Eylül günü koşulan, önemli Ankara Koşusu'nu Last Story kazanarak sürpriz bir sonuca imza attı. Ganyan yönünden oldukça cazip olan safkan benim için ise beklenen bir sonuçtu.

Öncelikle bir konuya değinmek istiyorum. 3 yaşlı İngilizlerin katıldığı 2800m çim pistteki G1 yarışı, koşan atlar itibariyle adına yakışmayan kalitede gerçekleşti. Ülkemizdeki Triple Crown'un 3. ve son ayağı olan bu yarışa katılımın daha yüksek olması beklenirdi. Her ne kadar Triple Crown yapma ihtimali olan safkan, önceki 2 yarışta kalmamış olsa da, en azından Tay Deneme'lerden, Gazi'den, Kısrak Koşusu'ndan daha çok katılım olmalıydı. Gazi Galibi Miramis, Kısrak Galibi Live Well, Erkek Tay Deneme Galibi Invincible Son ve Dişi Tay Deneme Galibi Chi... Hiç biri Ankara Koşusu'nda yok. Her ne türlü bahaneye sarılınılırsa sarınılırsın bu bile atlarımızın dayanıklılığının-gücünün giderek azaldığını gösteriyor.

Yarışa gelirsek, bu önemli koşu için zayıf olarak tabir edebieceğimiz grupta yarışın favorisi olan Zeev'in startta klması büyük bir şok yarattı. Yarışın temposunu Mean Machine verirken daha yeni yazdığımız, sahiplerinin daha özenli koşturulmasını dilediğimiz Aeneas yine sıradan bir atmış gibi dinlenemeden çıktığı yarışı 2. sırada takip etti. Zorlu bir mesafedeki yarışta düzlüğe gücü kalmış bir şekilde çıkabilen ender safkanlar Last Story ve Öz Salvador ilk iki sırayı aldılar.

Last Story bu yarışa kadar 18 yarış koşup 5'ini kazanmıştı. Son dönemlerde grup yarışlarda kendini göstermeyeçalışan safkan bende uzun koşamaz izlenimi yaratmıştı. Ancak 2100m çim pistte koştuğu Özdemir Atman Koşusu'nda Rokoko ve Chi'nin arkasındaki 3.lüğü dikkat çekmişti ve Kara Kaplı Defter'imize de adını yazmıştık ve beni yanıltmadı.

İlk grup birinciliğini böylesine önemli bir G1 koşuda kazanan safkanın başarılarının devamını diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails