2 Eylül 2009

Enternasyonel Boğaziçi Koşusu


1991'den beri yapılagelen 2. koşu olan Boğaziçi Koşusu bu sene de zorlu mücadeleye sahne olacak. 13 safkanın 400.000$ için mücadelesini izleyeceğiz. 4 safkanın yurt dışından katıldığı yarışta Inspector ve Pan River dışında ülkemiz atlarının bu yarışa uygun kalitede çıkmadığını söyleyebiliriz. Geçen senelerde de gerek katılımın gerekse niteliğin düşük olduğunu düşünürsek, yetiştiriciliğimizde uzun mesafe atlarının ne kadar geride kaldığını görüyoruz. Son iki yılda büyük bir katılım düşüşü görüyoruz. 2006da Champs To Champs'in kazandığı Win River Win'in 2. olduğu yarıştan sonra bir türlü istenilen katılım sağlanamamıştı. Kısaca göz atalım.

2008 Boğaziçi Koşusu
Katılımcılarımız: Inspector, Out of Control, Tiramisu
2007 Boğaziçi Koşusu
Koşan safkanlarımız: Tiramisu, Annosh, Prince of Eulluep

Uzun mesafede koşan son zamanda yetişmiş olan safkanların dayanıklılıklarının, eski jenerasyonlara göre düşük olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Bu da neden bu yarışa at çıkaramadığımızın nedenidir. Atlarımız harplerden sağ çıkamıyor ya da çok yıpranıp formunu kaybediyor.

Şimdiye kadar koşulan 18 koşuda birincilik sayısı yabacı atlar ve Türk Atları arasında 9'a 9 şeklinde bölünmüş.

Yarın deplasmanda yarışa çıkacak atlar Halicarnassus, Illustrious Blue, Sassoaloro ve Shawnee Saga.

Halicarnassus 42 koşuda 7 birincilik elde eden, yaklaşık 300.000£ kazancı olan, 5 yaşında bir safkan. Grup yarışlarda birincilikleri ve tabelaları bulunan safkan yarın için kendisine şans yaratailir.

5 yaşındaki Illustrious Blue'nun da 42 yarışı bulunuyor. 8 birincilik 9 ikincilik elde eden safkanın 250.000£ civarında geliri var.

Shawnee Saga ve Sassoalora ise daha düşük performansa sahip isimler.

Sürprize açık mücadelede hangi sonuç çıkarsa şaşırmamalıyız. Yarışın nasıl gideceğini de kestirmek zor. Yarışa çoluk çock katılan Adalı ekürisini atlarını nasıl koşturacağı çok önemli. İlk planda Pan River-Inspector ikilisi ve Halicarnassus-Illustrious Blue ikilisisin ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Ancak bu dört atın dışında gelebilecek bir at da bizim için sürpriz olmayacak.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails