4 Eylül 2009

Enternasyonel Koşuların Analizi 2

Enternasyonel IFAHR Koşusu

Bu sene 3.sü koşulan Ifahr Koşusu'nda bu sefer yabancılar kazandı. İlk iki koşuyu sırasıyla Kafkaslı ve Bozdoğn kazanmıştı. İlk kez ikramiye ülke dışına çıktı. Badad gerçekten kaliteli bir attı ve koşuya da iddialı bir şekilde geliyordu. Bu yüzden sonuç normal.


Ganyanlara baktığımızda Badad da Kafkaslı da 1,60 ganyan ile sahaya çıktılar. Gerçeten yarışseverler de bu iki safkanı ayırmışlardı. Badad kendisine güvenenleri yanıltmazken, Kafkaslı tam bir hayal kırıklığı oldu. IFAHR adına düzenlenen bu koşuda, IFAHR'ın sitesine girdiğinizde en çok ikramiye toplamış safkan olarak Kafkaslı'yı ana sayfada görürüsünüz. Ancak Kafkaslı, sitesinde ilk sayfada olduğu organizasyon adına düzenlenen bu koşuda hiç yoktu. Selim Kaya'ya yapılan eleştirilen büyük bir bölümünü, yarışı çok geride takip ettiği görüşü oluşturuyor. Kafkaslı son viraj dönüldükten sonra önünde bulunan (gerileyen Dayala hariç) kimseyi geçemedi ve yarışı 6. olarak tamamladı. Kabul etmek gerek ki Kafkaslı zaten problemleri olan bir safkan. Bir de yaşının ilerlemesi eklenince... Kafkaslı'nın bu yarışı ölçü alınmayacak olsa bile Kafkaslı hiç bir zaman eski Kafkaslı olmayacak. Bana göre yarışseverin de Kafkaslı'ya olan güveni azalmaya başlayacaktır.


Yarışın 2.si olan Şimşeğinoğlu ise büyük bir iş başarmış oldu. 600'e doğru Gökhan Dayala'dan liderliği çalıp yürümeye başladı. Berathan'da da yapmaya çalıştığı yarışı çalabilir miyim düşüncesiyle düzlüğe önde çıktı. Önce, yanına tutarak gelen Hızlıtay'ı ayırdı. Dışardan gelen Badad'a bir şey yapamayan Şimşeğinoğlu, içinden dalan Nakomys'e geçilmesine rağmen jokeyinin yoğun gayretiyle geri gelip 2.liği fotoda kurtardı.Ülkemizdeki Enternasyonel Yarışlar'da yavrularını defalarca izlediğimiz Amer'in kızı Nakomys ise yarıştan 3. ayrıldı. Son anda Hızlıtay'ı geçen Yücelay da tabelayı tamamladı.


Anadolu Koşusu'ndan sonra bir hayal kırklığı da bu yarışta yaşadık. IFAHR Koşusu'nda ülkemize gelen atların çok iyi koştuğunu söyleyemeyiz. Ama yarışı çalma düşüncesindeki Şimşeğinoğlu dışında da bu ikilinin arasına girebilecek at yoktu, ki o bile giremiyordu. Tabi Kafkaslı'nın bekleneni ortaya koymaması da yarışseverleri üzen bir nokta oldu.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails