28 Eylül 2009

Şampiyonlar Şampiyonu Miramis Oldu




Pazar günü gerçekleştirilen 56. TJK Koşusu'nu yeni jokeyi Halis Karataş'la Miramis kazanmayı başardı. Ülkemizin önemli atlarını geride bırakarak da gücünün onlardan az olmadığını gösterdi.


3 ve yukarı İngilizlerin katılabildiği bu önemli koşu 3 Gazi Şampiyonu'nu karşı karşıya getirdi. Inspector, Pan River ve Miramis bu önemli mücadelee kozlarını paylaştılar. Bunlara bir de Gazi'yi burunla kaybetmiş Annosh'u da eklediğimiz de neredeyse 4 şampiyon yarışmış oluyordu.


Yarış beklenildiği gibi hızlı bir şekilde başladı. Exodia'nın yaptığını bu sefer de Led Zeppelin yapmaya çalıştı. Ancak bu sefer arka grup da çok uyumadı, Led Zeppelin de çok arayı açamadı.

Son viraja doğru yarışa Inspector ağırlığını koymaya çalıştı ancak içinen ve dışından gelen rakiplerine direnemedi. Açıkçası Başbakanlık Koşusu'ndan beri Inspector'un toparlanamadığını görüyoruz. O zorlu mücadelede safkanın çok yıprandığı açık.


İçten yer bulamayabilir denilen Miramis, jokeyin başarılı idaresiyle bariyer dibini almayı başardı ve daha sonra dışından gelen Pan River'ın her atağına cevap vermeyi bildi. Grubun tek 3'lüsü olan Miramis büyüklerini geçerken son derece formda göründü. Gazi sonrası kaybettiği ve G. Kocakaya'nın attan inmesin sebep olan yarıştan yaklaşık 1.5 saniye daha iyi koşan Miramis Gazi'den sonra tekrar o gücüne ulaşabileceğini gösterdi.


Yarışın dikkat çeken ismi ise Doğanbey oldu. Güçlü rakiplerinin yanında, birinciyle aynı saniyede yarışı bitiren Doğanbey biraz daha uygun rakipleri arasında çok etkili olacaktır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails