4 Eylül 2009

Enternasyonel Koşuların Analizi 1

Enternasyonel Anadolu Koşusu


Enternasyonel Yarış Festivali'nin açılış mücadelesiydi Anadolu Koşusu. YArıştan önceki değerlendirmemizde Türk Atlarının önde olduğunu, zaten 2 yabancı safkanı yarışa katıldığını ve Philatelist'in etkili olamayacağını, ağırlıklı olarak çim pistte koşan Balius'un sentetiğe uyum sağlaması halinde başarılı olabileceğini yazmıştık. Yarışı kazanma ihtimali olan tek yabancı at Balius da aynayı önde geçen safkan oldu.

Beklenildiği gibi Doğubeyi yarışa hızlı başlayıp liderliği aldı ve alıştığımız stiliyle koştu. Ancak beklenenin aksine kimse Doğubeyi'ni önde rahatsız etmedi. Beran da önceki yarışlardaki hatasını sonunda anlamış olacak ki arkada beklemeyi tercih etti. Yarışı Doğubeyi'nin arkasında takip eden Berathan, yarışı çalma düşüncesiyle Doğubeyi'ni erken ayırmaya çalıştı ve 800'e doğru yürümeye başladı. Bu hamle Doğubeyi'ni kısa sürede yarıştan düşürürken, yarışı ön grubun içinde takip eden Balius'a yaradı. Doğubeyi-Berathan kapışmasından uzakta kalmamak için Dettori'nin teşvik ettiği safkan 400'e gelinirken Berathan'ı yakaladı ve mücadele dahi etmeden rakibini ayırdı.

Kolay bir birincilik elde eden Balius yaklaşık 5 boy farkla fotoyu önde geçerken, en azından ikincilik isteyen Berathan Doğubeyi'ne erken saldırmasının faturasını Derviş Ağa'ya geçilerek ödemiş oldu. Yine öne çıkmaya çalışmayan ve yarışı gerilerde takip eden Beran, tempoya uymamasının ödülünü 4.lük elde ederek aldı. Fair Son ise eski günlerin çok gerisinde kaldığını gösterdi. Gerçek bir Fair Son'ın bu yarış için birincilik mücadelesi yapmamasını düşünmek yanlış olurdu. Ancak tabelaya dahi asılamayacak bir görüntüdeydi.

Konuşulması gereken bir diğer konu ise zayıf olarak nitelendiremeyeceğimi kumcu Türklerin neden özünde çimci olan bir ata geçildiğidir. Geçen sene Harputlu Gaggoş ve Fair Son, Familiar Territory, Happy Boy gibi iddialı başarılı atları geçme başarısı gösterirken bu sene çok da iddialı diyemeyeceğimiz Balius'un daha yoğun katıldığımız yarıştaki birinciliği düşündürücüdür.Balius'un rekor kırarak kazandığı yarıştan bize geriye kalan ise Dettori'nin attan atlama şovunu izlemek oldu.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails