24 Ağustos 2009

II. İnönü Koşusu'nu Worldpoint Kazandı

II. İnönü Koşusu'nda zafer, yenilgi yüzü görmeyen ve TYAYSD İlkbahar satışlarında el değiştirmiş olan Worldpoint'in oldu. Dişilere göre 5 salise daha iyi koşulan yarışta H.Karataş idaresindeki Worldpoit 4. yarışını da kazanmış oldu.

Az atla koşulan koşuda startla beraber Özbaylım yarışın liderliğini aldı. Fazla rahatsız da edilmeyen safkan son virajı önde döndü. Son düzlükte Buenos Aires, Midas Touch ve Worldpoint yelpaze gibi açılarak ataklarına başladılar. En kuvvetli gelen ise yarışı da kazanan Worldpoint oluyordu. H. Karataş ufak ufak teşvik verirken, Worldpoint büyük büyük cevap veriyordu. Rakiplerini yaklaşık 200 metrede ayıran safkan, son 200'de sonra ise rakiplerine "formdayım" mesajını veriyordu. Yarışın ikincsi Midas Tocuh olurken, 3. Özbaylım, 4. ise sonlarda gelen Sultans Of Swing oldu.


Worldpoint jokeyinin teşviği arttırdığı yerde çok fazla hızını arttıramasa da bu gruba yeteceğini kanıtlamış oldu. Buenos Aires tam bir hayal kırıklığı olurken, Dire Straits'in güzel şarkısı Sultans Of Swing biraz daha uygun rakiplerini avlayacak düzeye geldiğini gösterdi.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails