13 Ağustos 2009

Fatih Sultan Mehmet Koşusu'nda Dev Mücadele



Cuma akşamı saatler 9'u gösterdiğinde Veliefendi bir önemli mücadeleye daha ev sahipliği yapacak. 3 ve daha yukarı İngiliz safkanlarına mahsus G1 Fatih Sultan Mehmet Koşusu rekabetin üst düzey olduğu safkanları 1600m çimde karşı karşıya getiriyor. 3 ve 4 yaşlı safkanlardan katılım olmaması dikkat çeken yarışta 5 kaliteli safkan yer alıyor. Gladyatör, Nalın İsyanı ve Yeni Lira'nın da katıldığı yarışta gözler daha çok Kurtiniadis Sabırlı mücadelesinde olacak. Son zamanlarda sıkça karşı karşıya gelen iki şampiyon bir kez daha karşı karşıya geliyor.

2006 Fatih Sultan Mehmet Koşusu'nda buluşan Sabırlı ve Kurtiniadis'ten, aynayı önde geçen Sabırlı olmuştu. Kurtiniadis'in 3'lü olarak katıldığı yarışta Sabırlı rakibini yarım boyla ayırmış olsa da kolay bir yarış çıkarmıştı. Yarışın 3.sü Kaneko, 4.sü Kartalım oluyordu.

Fatih Sultan Mehmet Koşuları'nı seven Sabırlı, Kurtiniadis'in katılmadığı, 2007'de Cincinati Kid'in kazandığı yarışta 4. kalıyordu.

2. Randevu ie geçen sene koşulan FSM Koşusu oluyordu. Bu koşuda da sonuç değişmiyor ve Sabırlı rakibine bir kez daha üstünlük sağlıyordu. Muazzam bir mücadeleye tanıklık ettiğimiz yarışta, 200'de yan yana gelen Sabırlı ve Kurtiniadis aynaya kadar birbirlerini ayıramazlar. Aksiyon farkıyla, bir burun ucuyla yarışı kazanan Sabırlı rakibine rövanşı vermemiştir.

28 Haziran'da koşulan G1 mücadelede ise yine iki safkan karşı karşıya gelmişti ve Sabırlı bir kez daha Kurtiniadis'e üstünlük sağlamıştıç. Ancak Salvatore'nin yarış sırasında Kurtiniadis'in önünde kayması ve Barış Kurdu'yu üzerinden atması Kurtiniadis için olumsuz bir etki yapmıştı. AÇıkçası o yarışı çok net ölçü almak doğru olmayacaktır.

Kurtiniadis'in son kazandığı yarışın ise G3 Vehbi Koç Koşusu olup, geride bıraktığı rakipler Sabırlı, Gladyatör, Berraksu, Nalın İsyanı, De Niro, Lovely Doyoun'dur. Yarın da start alan 3 safkanı geçmiştir. Son yarışında ise Başbakanlık'ta Inspector'e geçilen safkan yarın, 3 senede 2 yarışta da geçildiği rakibini avlamaya çalışacak.

Bakalım yarışa Sabırlı ve Kurtiniadis ağırlığını koyabilecek mi? Suborics idaresindeki Yeni Lira bir sürpriz yapabilir mi? Gladyatör mücadelede kendine şans yaratır mı? Bütün bu soruların cevaplarını yarın bulacağız. İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails