10 Ağustos 2009

2 Resim Arasındaki 7 Fark


Yarışçılığımıza büyük katkılar yapmış, başta Bold Pilot olmak üzere bir çok şampiyon at koşmuş olan Özdemir Atman adına düzenlenen G3/dişi Koşu'da gülen safkan Rokoko oldu. 2100m çimde 2. kez karşılaşan Rokoko ve Chi mücadelesinde sonuç yine aynı oldu, Rokoko aynayı önde geçti. 7 Haziran da koşulmuştu G1/Dişi Koşu. Yaklaşık iki ay sonra benzer bir mücadele yaşandı Veliefendi'de. Şimdi iki yarış arasındaki 7 farka bakalım;
1) Hava bu sefer karanlık, Veliefendi'de ışıklar yanıyor
2) Chi'nin jokeyi bu sefer Kocakaya değil, N.şen
3) Haziran'daki yarışta derece 2,09,20 olurken dün gece 2,09,24 olarak gerçekleşti
4) İlk buluşmada 1,15'e 3,45 Rokoko lehine olan ganyan oranı Özdemir Atman Koşusu'nda 1,40'a 1,80 oldu. Chi arayı bayağı kapatmıştı
5) İlk fotoğrafta da görüldüğü gibi Selim halen çalışmaya devam ediyordu. Dün ise finish'i daha rahat geçti
6) İlk mücadelede fark "burun" olurken dün, yarım boy oldu
7) Rokoko bu sefer, yarışı önde götüren ekürisinden yoksun koştu.
Pazar akşamı koşulan yarış aslında Rokoko için daha kolay oldu. Genel olarak bakmak gerekirse tıpatıp aynı oldu iki yarış. Son virajla beraber önde düşen Chi ve dış kulvara açılıp onu yakalamya çalışan Rokoko. İki yarışta da Rokoko, tam 200 üzerinde farkı 1 boya indirdi. Chi'yle uzunda olan ilk mücadelede, 7 Haziran'da, Rokoko Chi'yi 200'e doğru yakalamıştı ancak aynada dahi net bir şekilde ayıramamıştı. Dün kısa bir mücadeleden sonra yarım boy ayırdı ve farkı da giderek açacak izlenimini verdi. Rokoko için başarılı bir yarıştı.

Koşunu geri kalan safkanlarından da dikkat çeken isimler vardı. Özellikle Last Story. Yarışın başında kafaya genelmesine rağmen sonlarda hala güçlü atakları olan ve yarışın birincsi Rokoko ile aynı saniye içinde yarışı bitiren Last Story bir alt gurpta kesinlikle söz sahibi olacaktır. Yine Orse Gül daha zayıf rakiplerini yanında tehlikeli bir yarış koşacaktır.200'e girmeden enseye basan Sea Gull ise bu grubun atı olmadığını gösterdi.
Bu güzel yarışta ise çok kötü bir olay yaşandı. Son viraj dönüldükten sonra F. Çakar idaresideki Live Well arıza yaptı. Sakatlanan safkan yarışı tamalayamadı. Umarız Kısrak Koşusu galibi safkan sahalara geri dönebilir. Tüm ilgililerine geçmiş olsun diyoruz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails