24 Ağustos 2009

I. İnönü Koşusu'nda Tonya Süprizi



2 Yaşlı Dişi İngilizler için önemli bir sınav olan G3 I. İnönü Koşusu'nu N.Şen'in bindiği Tonya kazanmayı başardı. 1200m çim pistteki yarışın derecesi 1.11.71 oldu. Ganyanı 7,45 olan safkan, dün için de cazip bir at oldu.


Startın verilmesiyle beraber çok hızlı bir çıkış oldu. Bambino, Gülay Sultan, Harmony in Blue, Mystical Storm ve Lucy in The Sky liderliği almak için bir mücadele içine girdiler. Seri stile sahip bu atlardan öne çıkan ise, çok kolay bir şekilde, Harmony In Blue oldu. Yarışta ganyan yönünden en önde tutulan Mystical Storm Start çıkışında fauller maruz kalarak öne çıkamadı. Yarış boyunca liderlik için teşvik uygulayan jokeyine bir türlü yanıt veremeyen safkan son 300'e doğru da giderek tempodan düşmeye başladı. Harmony In Blue'nun 1000 metre süren liderliği son 200'e doğru Bambino geçti. Koşuda ön tarafta gitmeye çalışan safkanlardan da yarışın sonunda tek önde tutunabilen zaten o oldu.


Son viraja doğru, sonlarda biraz gelebilecek atın yarışı koparabileceği belli olmuştu. Koşuyu en arkada takip eden iki safkan, Tonya ve Black Magic Women ie hızlı giden bu koşuda sonlarda güçlü atak yapabilen ender atlar oldular. Black Magic Women son yarışında Worldpoint ve Karasevda'nın arkasında boyunla 3. olmuştu. Bu yarışta da ağırlıkla beklediğim attı. Gökhan atı iyi yerlerde götürmesine rağmen düzlükte yaptığı hatayla yarışı kaybetmiş oldu. Virajı dış kulvarda dönen Black Magic Women ve onun da dışında dönen Tonya... G.Kocakaya atı tutmaya devam ederken, arkasından sprinde başlamış olan Tonya'nın kendisini geçmesini bekledi ve Tonya'nın dışına açılıp en dış kulvardan sprintine başlamak istedi. Ancak 2-3 boy olan fark bir daha kapanamadı. Büyük ihtimalle Tonya'nın o kadar güçlü gidebileceğini hesaba katmadı. Bu hareketi de ona yarışı kaybettirdi. Kazanabileceği yarıştan 2. olarak ayrıldı. Tonya ise güzel bir yarış koşarak 2. yarışında böylesine önemli bir başarıya imza atmış oldu.


Tonya'nın ganyanın bu kadar yüksek çıkması ise şaşkınlık verici cinstendi. Ganyan olarak 6. sırada tutulmasına rağmen ilk 5 atın çok gerisinde kalmıştı. Ancak ilk yarışında, Mystical Storm'un kazandığı yarışta, çok parlak bir sprintle 2.lik elde etmişti. Mystical Strom'un favori çıktığı yarışta en az onun kadar ii koşa bir Tonya'nın da biraz daha tutulması gerekirdi. Ancak tekrar söylemek gerekir ki yarışın normal sonucu Black Magic Women birinciliği idi.


Tempoya uymasına rağmen önde kalabilen tek safkan olan Bambino güzel bir 3.lük elde etti.


Karasevda tam bir hayal kırıklığı oldu. Starttan normal çıkmasına rağmen yarışa adapte olamadı safkan. Sonlarda da yürümeyen safkanda, eğer bir problemi yoksa, düşüş var. Gördüğü zorlu yarışlardan etkilenmiş olabilir.


Dün akşamki koşuda dikkatten kaçmış olabilir, ilgimi çeken bir safkan var ki da Seriska Lady. Hayatının ilk yarışını kumda koşan ve 6. olan safkan dün S. Kaya idaresinde koştu. Son düzlükte çok güzel atak yapmaya başlayan safkan iç kulvardan geliyordu. Ancak Seriska Lady hızlandığı yerde, Harmony In Blue'nun yavaşlayan haliyle karşılaştı. Bariyer dibinde sıkışan safkan dışarı çıkmaya çalışırken de faullere maruz kaldı ve daha sonra jokeyinin enseye basmasıyla son sıralarda geldi. Kapanmasaydı iyi yerlere gelecek olan safkan bir sonraki yarışını kazanabilecek yetenek ve güçte.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails