11 Eylül 2010

TİGEM'de Kazanan Onurkaan



Ankara'da yapılan 1400m çim yarışta 3 yaşlı araplar G2 TİGEM Koşusu'nu kazanma mücadelesi verdiler. 8 atın katıldığı koşuda birincilik Darfur'u geçen Onurkaan'ın oldu.

Koştuğu 7 yarışın 6'sını kazanan, bu birincilikler içinde 4 tane grup yarış bulunduran Darfur kuşkusuz jenerasyonunun en flaş atı. Ankara'da koştuğu tek yarış olan Prof. Kazım Köylü Koşusu'nda Özfidan'ı geçerek birinciliğe ulaşmıştı. Bugün Özfidan yine rakipler arasındaydı. Ancak ilk kez karşılaşacağı Onurkaan 2 rakibini geçmeyi başardı.

Halis Karataş'la start alan Onurkaan ilk grup yarışında çok başarılı bir performans ortaya koydu ve birinciliği koparmayı bildi. Bu yarıştan önce koştuğu 3 çim yarışı çok parlaktı Onurkaan'ın. Tigem'i de kazanarak performansını taçlandırdı.

Darfur ilk kez bu kadar yakın arayla yarış koştu. Önceki yarışları arasında en az 2-3 haftalık süreler olan atın zorlu harpler arasında 10 gün içinde ne kadar toparlanabileceği az çok belli. Darfur'un bu sıkıntıyı çektiğini söylemek yanlış olmaz.

Karataş yarışı Darfur'un önünde götürdü. Onurkaan'a güvendiği belliydi. "Onu yakalamaya çalışmaktan bıktım, artık o beni yakalamaya çalışsın" dercesine virajı Darfur'un önünde döndü ve düzlük boyunca şans tanımadı.Halis Karataş Darfur'un karşısına 2 kere Sungurberk'le, 2 kere Özfidan'la, 1 kere de Çetinaslan'la çıktı. Bu 5 yarışta da 2.likte kalan usta jokey bu sefer Onurkaan'la şansını denedi ve tercihinin doğruluğunu yarışı kazanarak gösterdi. Böylece Darfur karşısında bir zafer yaşamış oldu.

Onurkaan'ı ve Halis Karataş'ı kutlamak gerekir. Muazzam bir yarış çıkardılar. İleriki yarışlarda bu safkanları sık sık karşı karşıya göreceğiz anlaşılan. Belki de yeni bir rekabete hazırlanmalıyız.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails