4 Eylül 2010

Enternasyonel Topkapı Koşusu | Son Gün Değerlendirmesi



Sıra geldi Topkapı Koşusu'na. 20.sinin koşulacağı bu büyük koşuya 6 yabancı at katılıyor, ülkmeizi ise 5 at temsil ediyor. Yine yabancılardan başlayalım.

Dream Eater: Geçen sene de Topkapı Koşusu'na katılan Dream Eater çok başarılı koştuğu yarışta son anda Pressing'e geçilmişti. Grup yarışlarla yoluna devam eden safkan son zamanlarda yarış kazanamasa da başarılı yarışlar çıkarıyor. Geçen seneki parlak yarışını hatırladığımız da zaten göz ardı edemeyeceğimiz safkan kendine iyi yerler için şans yaratmaya çalışacak.

Invisible Man: Godolphinler'in sahibi olduğu safkan, maidendan çıktıktan sonra sürekli handikap yarışlarda koşmuş. Yarış için yüksek yerlerde şansı olduğu söylenemez. Ekürisi olan Frozen Power'la beraber değerlendirmek lazım.

Mabait: Koştuğu handikap yarışlar sonrasında denendiği grup yarışlarda pek etkili olamayan Mabait en son listed koşu koşup kazanmış. Bu mesafede deneyimli olmasına rağmen ben, daha iyi rakipler yanında şanslı olacağını pek sanmıyorum.

Pressing: Son iki yılda koşulan Topkapı Koşusu'nu kazanan ve bu koşuyu iki kere ardarda kazanma başarısı gösteren tek at olan Pressing 7 yaşında. İnişli çıkışlı bir grafik çizmeye başlayan safkan kalitesiyle iddialı. Ancak geçen sene izlediğimiz Topkapı koşusunda zorlanan, son yarışında kötü bir performans sergileyerek 7. olan safkana güvenmek zor. Yarınki durumu yarışta elde edeceği sırayı belli edecek.

Silverside: Ülkemize, bu yarış için yurt dışından gelen bir diğer at Silverside. Koştuğu yarışlarda başarılı bir performans sergileyen atın grup koşularda söz sahibi olmuşluğu yok. Kapalı kutu olan safkanın şansı rakiplerine bağlı. SSon olarak ağustosun 22'sinde koşması dezavantaj oluşturabilir. Üst sıraları zorlaması sürpriz olur.

Frozen Power: Bu yarış için değerlendireceğimiz son yabancı safkan Frozen Power. Grup yarışlarda boy gösterip bir G2 kazanan, zaman zaman tabelada gezinen safkan çok üst düzey bir performansa sahip değil. 3 yaşlı olmasının getirdiği bir dezavantaj da var. Ancak ben yabancılar içinde şans bulabileceğini düşünüyorum. Son yarışı başarısız ama kollamakta fayda var.

Kapanış için sıra bizim atlarımızda.Deha ve Kurtiniadis ilk planda öne çıkan isimler.

Deha verdiği aradan geri dönüşü Kurtiniadis'i geçerek yaptı. Formda bir Deha rakiplerine pek aldırış etmez. Enternasyonel Topkapı Koşusu'nda birincilik için iddialı olacaktır.

Kurtiniadis ise Transacoustic'le başabaş mücadele ederek kazandığı yarıştan sonra formunu biraz kaybetti. Yaşının da getirdiği yorgunlukla performansını üst düzeyde tutmakta zorlanan Kurtiniadis yine de birinciliğin güçlü adayıdır.

Invincible Son Vehbi Koç Koşusu'nu kazandıktan sonra sentetik piste Yavuz Sultan Selim Koşusu'nu kazandı. En son 2000 metrede Başbakanlık'ta koşan safkan 5. olsa da iyi bir performans sergilemişti. Lehine dönen mesafede etkili bir yarış çıkarmasını bekliyorum.

Hayri Baba Fatih Sultan Mehmet Koşusu'nda Deha ve Kurtiniadis'in arkasına 3.lük elde ederken başarılı bir performans sergiledi. Bu koşuda da üst sıralar için mücadele edecek Hayri baba rakiplerinin birbirlerini kollamasından faydalanabilir.

Star Fist ise zaman zaman üst düzey performans sergileyebiliyor. Grup koşularda şimdiye kadar başarı gösterememiş olması nedeniyle çok sürprizde değerlendirilmeli.

Zevkli geçecek olan yarış çekişmeli geçecek. Türk atları Deha ve Kurtiniadis'in ön plana çıkacağı yarışta Dream Eater ve Pressing rakipelerini mağlup etmek için mücadele verecek. İyi koşmasını beklediğim Invincible Son ve Frozen Power'ı dikkate almakta fayda var. İyi bir yarış izleyeceğimiz kesin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails