4 Eylül 2010

Enternasyonel Boğaziçi Koşusu | Son Gün Değerlendirmesi

Sağda,ikinci. Buzzword


Enternasyonel Boğaziçi Koşusu


Toplamda 9 atın katıldığı 2400m'lik yarışta ülkemizi Adonise, Inspector ve ekürisi Doğanhan temsil ederken, 6 misafirimiz olacak. Önce yabancı safkanları değerlendirelim.

Estejo: Son iki yarışında handikap yarış birinciliği sonrasında da listed koşuda 2.lik elde etmiş olan safkanın Mayıs'ta koşmuş olduğu Grup3 yarıştaki 2.liği bulunuyor. Bu sonuç dışında son zamanlarda Grup yarışlarda pek parlak neticeler sergilemeyen safkanın 2008'in Kasım'ında Grup1 birinciliği olmakla beraber ben yarın için şansının, diğer safkanların performansına bağlı olduğunu düşünüyorum.

Halicarnassus: Geçen seneki Boğaziçi'ni kazanan safkan o gün için muazzam bir performans ortaya koymuştu. Daha sonra 12 yarış koşan safkanın sadece bir handikap birinciliği bulunuyor. Formunda gerileme olduğunu gördüğüm safkanın son 5 yarışında 4 kez sonuncu olması 20. Enternasyonel Boğaziçi Koşusu'nda sürpriz mücadelesi vereceğini gösteriyor. Bana göre şansı az.

Indian Days: Yarış hayatına ağırlıklı olarak handikap ve listed koşularla devam eden bir safkan. Son olarak kazandığı handikap yarışıyla ülkemize geliyor. Geçmiş yarışlarına bakarak şansının fazla olmadığını söyleyebiliriz.

Sri Putra: Ülkemize iddialı gelen bir isim. G3 ve G2 yarışlarda birincilik sahibi olan Sri Putra etkili bir isim. Son katıldığı G3 yarışta 2400 metrede 2.lik elde eden safkanın özellikle bir önceki yarışı çok parlak. İngiltere'de Sandown Park'ta koştuğu 200 metrelik çim koşuda, Boğaziçi Koşusuna beraber katılacağı jokeyi Philip Robinson ile 2. olan Sri Putra bu seneki Boğaziçi Koşusu'nun birincilik adaylarındandır.

Baschar: Gördüğümüz 3 yarışında bir kez Grup2 koşuda 3. olmayı başarmış. Yarış kazanmamış olan atın ilgilileri tarafından grup koşularda koşturulması kalitesine inandıklarını gösteriyor ancak mevcut tabloda yarış için çok şanslı olduğunu söylemeyemeyiz.

Buzzword: Godolphinler'e ait olan Buzzword de iddialı gelen bir at. Sürekli olarak grup koşularda boy gösteren ve başarılar elde eden safkan son olarak Hamburg'da katıldığı 2400 metrelik G1 yarıştan birincilik ile ayrılmış. Bir Pivotal yavrusu olan Buzzword mevcut performansıyla kağıt üzerinde ağır basıyor. Boğaziçi Koşusu'nu kazanmaya yakın.

Buzzword'un yabancılar içinde ağır bastığı koşuda Adonise ve Inspector birincilik uğraşı verecekler.

Adonise istim üstünde. Ankara'da koştuğu kulaklıklarının unutulduğu 'malum' yarıştan sonra uzun mesafeli koşulara katılan safkan Başbakanlık'ta Inspector'e geçildiği yarış dışında 3 birincilik elde etti. Boğaziçi koşusu için çok şanslı görülen Adonise yarışın temposundan etkilenmezse birinciliği zorlar.

Inspector ise 2008 Boğaziçi Koşusu galibi ünvanıyla bu koşuya katılıyor. Geçen sene kazandığı Başbakanlık Koşusu'ndan sonra sessizliğe bürünen ve sessizliğini bu seneki Başbakanlık Koşusu'nu kazanarak bozan Inspector için yarışın gidişatı çok önemli. Kısa sprinte kalan koşularda daha etkisiz olan Inspector'un bu açığını gidermek için ekürisi Doğanhan'ın yardımına başvurulacak. Ekürisinin yardımıyla istediği tempoya girebildiği takdirde kalitesi su götrümez olan Inspector geçen sene Halicarnassus'a kaybettiği ünvan için mücadele edecek.

Bu değerlendirmelerden sonra ben de naçizane tahminim olarak Buzzword-Adonise ikilisini öneriyorum. Daha sonra ise Inspector-Sri Putra'yı öneriyorum. Tahminim bu dört safkanın mücadelesini izleyeceğimiz yönüde. Bakalım sonuç nasıl gelişecek.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails