2 Aralık 2011

TYAYSD Sonbahar Satışları | Kafalardaki Soru İşaretleri





TYAYSD'nin düzenleyeceği Sonbahar Yearling Satışları 11-12 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Kataloglar bir süredir yayında. Satışlara katılacak atları inceleme şansımız oldu. Bizim kafamıza takılan bir kaç konu oldu.


Öncelikle bu satışlara kimlerin katılması bekleniyor? Hedef kitle olarak kimler belirlendi? Ve daha da önemlisi hedeflenen kitlelere ulaşma hedefi için ne yapıldı?

Daha net bir şekilde söylecek olursak, organizasyonun tanıtımı/pazarlaması gerçekten yapılıyor mu?

Düzenlenecek olan Yearling Satışları hakkındaki, reklam diyemeyeceğim, kısa tanıtım TAY TV ve TJK TV ekranlarında dönüyor. TYAYSD'nin bazı sitelerde kataloglara ulaşım linki mevcut. Bir başka deyişle at yarışlarıyla ilgilenen insanların haberdarlığını sağlamaktan başka yapılan bir şey yok.

Eğer istenen sektöre yeni atçılar kazandırmak, atçılıkla bugüne kadar ilgilenmemiş insanları çekmekse ulusal çapta reklam kampaları, gazete ilanları ile ilgi yaratılmayas çalışmalıydı. Açıkçası ben bu konuda maddiyat sorunlarını sebep olarak kabul etmiyorum. Gerçekten sebep parasalsa, kaz gelecek yerden tavuk esirgenmektedir. Reklam kampanyasına ihtiyaç duyulmadıysa durum biraz daha karmaşıklaşır.

Satışlara at getiren yetiştiricilerin, at sahiplerinin tekrar satışların en önemli aktörü olması bir nevi 'at takası' ortamı yaratıyor.

İkinci konu satışın en temel kuralını oluşturan maddedir;

At Sahipleri ve yetiştiriciler satışa çıkan tayları için REZERV FİYAT KOYAMAZLAR.
Ancak satışa çıkan tayları için kendileri veya vekilleri vasıtasıyla açık arttırmaya katılabilirler.Ocak 2012 ayının son gününün mesai saati bitimine kadar, satıştan geri
aldıkları kendi taylarına % 1 komisyon bedelini TYAYSD’ye ödeyen at sahibi ve yetiştiriciler, böylelikle taylarını 2012 yılı içerisinde yapılacak olan ve sadece “İstanbul 2011 Sonbahar Yearlıng Satışlarında satılan tayların katılabileceği TYAYSD SATIŞ KOŞUSU”na kayıt etme hakkını elde etmiş olacaklardır.


Bu maddenin 2 yönü var. Birincisi at sahipleri değerini bulmadığını düşündüğü atını satmamak için değerini yükseltebilir. Ancak bahsi geçen atı, sahibi alıp %1'lik bedeli ödediği takdirde TYAYSD Koşusu'na katılabiliyor. Benim için hatalı bir uygulama. Zira bir ilgili, satışa getirdiği atı kendisi 'geri alıyorsa' satış gerçekleşmiş sayılmaz. Sakat bir duruma düşülür. Bu nedenle bu duruma düşen atların düzenlenecek koşuya katılımları söz konusu olmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails