25 Aralık 2011

Kara Kaplı Defter | Çınarlı, Kutbey, Çubukçu, Rich and Handsome



24 Aralık 2011 İstanbul.

Son derece önemli sürprizlerin gerçekleştiği, İstanbul'da uzun süredir göremediğimiz çok yüksek ikramiyelere ulaşan programda gözümüze çarpan bir kaç at oldu. Bunları paylaşalım.


İlk atımız Çınarlı. Uzun zamandır ritm bulamayan Çınarlı, dün son ayakta start aldı. Düzlük üzerindeki etkili sprinti ve toparlandığını gösteren aksiyonları ile dikkatimi çekti. Daha iyi yarışlarım çok yakında dercesine fotoya süzüldü. Takibe almakta fayda var.

Diğer atlarımız ise Mavi Kumsal ve Mister Kermit'in atbaşı olarak birinciliği paylaştığı yarıştan. Bölümü takip edenler bilirler, Kara Kaplı Defter'e zaten göz önündeki, favori-plase çıkması muhtemel atları yazmayız. Ancak dikkat çeken 3 safkan birden olunca paylaşmak daha doğru olacaktır diye düşündüm. Çubukçu'nun nedense kaybettiği her yarışta jokeylerinin eksik binişinin olduğu izlenimine kapılıyorum. Safkana olan sempatimden de kaynaklanıyor olabilir. Jokeyler gözüme batıyor. Her neyse. Çubukçu son 200'de daha erken çıkabilseydi yarışın mutlak birincisiydi. Muazzam bir son sprinti var safkanın. 2.04.77 ile biten yarışta aynı saniye içinde 4. kaldı. Kutbey kendi grubu olmamasına rağmen oldukça iyi bir yarış çıkardı. Grubun sonundan başladığı sprintinde ön gruba oldukça yaklaşarak, sonraki yarışları için birincilik sintalleri verdi. Rich and Handsome, malum, formda bir at. Düzlük üzerinde çok ciddi kapandı, bir türlü yol bulamadı. Belki birinci olamazda fakat daha iyi bir yerde bitereceği kesindi. Bir başka deyişle 5.likle yetinmeyebilirdi. Akıllarda bu safkanları tutmakta fayda var.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails