5 Mart 2010

Pan River Dün Start Aldı | İkinciliğe Üzülüyoruz



11 Şubat'ta Dubai'de ilk startını almıştı. Çok güzel bir yarış çıkarıp birinciliğe uzanmıştı. Dubai'deki ikinci yarışına dün çıkan Pan River yine çok başarılı bir yarış çıkardı, ancak ikincilikte kaldı.

G2 Dubai City Of Gold'ta mücadele veren Pan River ilk yarışına göre daha güçlü rakipleri olmasına rağmen yine muazzam bir yarış koştu. 2485 metre çim koşuda yarışın temposunu Golden Sword verdi. Yarışı, grubun arka sıralarında takip eden Pan River ve Selim Kaya düzlükte sprint atma düşüncesindeydi. Düzlüğe çıkılırken önü kapanan Pan River daha sonra dış kulvara açılma fırsatını buldu. Ancak çok arkalarda kalmıştı. Açık söylemek gerekirse ben bir an, "ya sprinte kalkamazsa" diye düşündüm. Ancak Pan River öyle bir sprint attı ki... Yarıştan önceki günde yazdığımız yazımızda da Pan River'ın rakipleri arasında gösterdiğimiz Godolphin Ekürileri'nden Camponoligist düzlükte çne çıkarak koşuya ağırlığını koymuştu. Diğer rakiplerini pek zorlanmadan ayırdı Camponoligist. Pan River uzunca bir sprint attı. Son metrelere doğru rakibine iyice yaklaşan ve farkı boyuna kadar düşüren Pan River rakibini ayırmayı başaramadı. Bunda rakibi Camponoligist'in de devam edebilmesi etkili oldu. Öyle bir yarış oldu ki çok başarılı bir ikincilik elde etmemize rağmen, birinciliği kaçırmış olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.

Pan River'ın 2. olduğu yarışta üçüncü Golden Sword, 4. ise Pompeyano oldu.

Gerçekten dün akşam Pan River bir kez daha bizim göğsümüzü kabarttı. Gönül isterdi ki bir birincilik daha yaşasaydık. Ancak aldığımız bu sonuç inşallah bizi final gününe taşıyacaktır. Yarıştan sonra Nevzat Seyok "İnşalllah 27 Mart’ta bu ikinciliği telafi edeceğiz" dedi. Bu sözler Pan River'a olan güvenin ne kadar üst seviyede olduğunu gösteriyor. Türk Atçlığı için için çok önemli şeyler bunlar. Dubai'de herkesin 'başarı' olarak sayacağı bir G2 ikinciliği Pan River için yeterli görülmüyor. Hedef birincilikten başka bir şey olamaz! İşte bu zihniyet değişimi bizim atçılığımızı daha da ileriye götürecektir.

Yarıştan sonra ise, ilk yarıştakine benzer bir enstantane vardı. İlk yarışta Selim Kaya birinciliğe uzanırken Dettori ikincilikte kalmış ve bu ikili yarışta sonra el sıkışmıştı. Bizlerin çok hoşuna gitmişti bu görüntü. Dün de birinciliğe Dettori uzanırken, Selim ikincilikte kaldı. Yine ilk iki sırayı alan Selim-Dettori ikili yarıştan sonra bir kez daha el sıkıştılar. Gerçekten çok hoş bir davranış.

Selim Kaya'yı, Nevzat Seyok'u Ayhan Kasar'ı canı gönülden tebrik ediyorum. Pan River gerçekten istim üstünde. Emeği geçen herkes bu performansla övünmeli. İnşallah puanı yeter ve Pan River'ı final günü de büyük yarışta görebiliriz. Tebrikler Pan River, seninle gurur duyuyoruz!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails