2 Mart 2010

Haftanın Jokeyi Fuat Çakar




Geçtiğimiz hafta çok çok ön plana çıkan bir jokeyimiz olmadı. Bu yüzden seçim daha bir zor oldu. Performansların birbine yakın olması benim insiyatifte bulunmama yol açtı. Ben de haftanın jokeyi olmayı en çok Fuat Çakar'ın hak ettiğini düşündüm.

2002'de Fernando ile Gazi Koşusu'nu kazanma başarısını gösteren Fuat Çakar'ın 2004'ten sonra performansında bir düşüş olmuştu. Geçen senelerde aylarca yarış kazanamadığı dönemler oldu. Ancak hırsından bir şey kaybetmeyerek çalışmaya devam etti ve geri dönüş yapmayı başarabildi.

Geçtiğimiz hafta 14 yarışta at binen Fuat Çakar 3 birincilik, 3 ikincilik, 3 üçüncülük elde ederken 5 kez tabela dışında kaldı. Altın Kamçı Ödülümü'zü de almasını sağlayan, Güntekin Alpay adına koşulan koşuda Lovely Doyoun ile kazandığı yarışta çok başarılı bir birincilik elde etmesiydi. Sonuna kadar inat ederek muhteşem bir çabayla Action Max'e geçit vermedi. Özellikle Fuat'ın biniş stili çok güzeldi. Nedense her zamankinden farklı çalışan Fuat makine gibi işleyerek yarışı kurtardı. Bu kazanılmış yarış ona Haftanın Jokeyi ünvanını da getirdi.

Tebrikler Fuat Çakar.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails