14 Mart 2010

Bu Sefer Actionmax




Günlerdir merakla beklenen koşu bugün yapıldı. 1400 metre sentetik pistteki KV-8 yarışta 7 safkan birincilik mücadelesi verdi. Uzun aradan sonra piste çıkan iki başarılı at Invincible Son ve Adonise'nin start aldığı koşu Actionmax'in zaferiyle noktalandı.

Bana göre sadece ilgililerini hevesleri nedeniyle 3 yaşında, ardı ardına Başbakanlık ve Enteransyonel Boğaziçi koşularına katılan ve ardından 6 aylık ara vermek zorunda kalan Invincible Son'ı izlemeyi merakla bekliyorduk. Dylan'ın öne çıkıp tempo verdiği yarışta diğer 6 at yarışı Dylan'ın uzak farkla gerisinde takip etti. Son viraja doğru farkı açma çabasında olan Dylan belki istediği avansı ele geçirdi. Rakiplerinin ataklarına başarıyla yanıt verdi. Ancak Actionmax'e yapabilecek bir şey yoktu.

Bir önceki yarışında Lovely Doyoun'a geçilen Actionmax bu sefer Mehmet Kaya ile start alıyordu. İki hafta önce kaybettiği yarıştan daha zinde görülen safkan düzlükte o kadar güzel geldi ki yarışı kazanması normal sonuç oldu. 1000'i 59.4 ile geçilen yarışta Dylan'ın diğer rakiplerine geçilmeyip 2.liğini koruması ise gerçekten övgüyü hakedecek bir başarı.

Yarışı Dylan'ın arkasında 2. götüren Invincible Son ise eski günlerini mumla aratır bir yarış koştu. Verdiği aradan sonra bir anda iyi koşmasını beklemek yanlış olur. Ancak eski koşularıyla kıyasladığımızda neredeyse başka bir at bu diyeceğimiz safkanın zamana ihtiyacı olduğu açık. Yine de böylesine özel bir atın bu halini görmek biz yarışseverleri üzüyor.

Lovely Doyoun bu zor mücadeleden 4. olarak ayrıldı. Bir diğer başarılı isim Adonise ise verdiği aradan sonraki ilk yarışında ilk kez sentetik piste çıktı. 5.lik elde eden safkan sonlardaki düzgün gelişiyle ilerisi için ışık verdi. Formunu bulan bir Adonise'nin sentetik piste dahi başarılı yarışlarını izlemeye devam edeceğiz anlaşılan.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails