3 Mart 2010

Pan River 2. Sınavında




Dubai'deki ilk yarışında çok başarılı bir performans sergileyerek birinciliğe uzanan Pan River yarın akşam 19:35'te 2. kez piste çıkacak.

Kuzey yarımküre doğumlu 4 ve yukarı yaşlı, güney yarım küre doğumlu 3 ve yukarı yaşlı 14 İngiliz safkanın katılacağı yarışın 250.000 dolar toplam ikramiyesi, 150.000 dolar da birincilik ikramiyesi var.

2485 metrelik yarışta Selim Kaya ile mücadele edecek Pan River'ın ilk yarışa göre işi daha zor olacak. İlk yarışından önce yazmış olduğum yazımda Pan River'ın birinciliğe uzanmaması için hiç bir sebep olmadığını dile getirmiştim. Beklediğimiz olmuş, Pan River güzel bir birincilik kazanmıştı. Ancak yarın ben işinin biraz daha zor olduğunu düşünüyorum. Boğaziçi Koşusu'nda geçildiği Halicarnassus Dubai'de ilk startında yarışı kazanmıştı. Hatta biz de Halicarnassus ve Pan River'ın karşı karşıya gelme ihtimalinden bahsetmiştik. Bu buluşma yarın olacak. Diğer rakiplere gelirsek Quijano ve Purple Moon üst düzey yarışlarda boy göstermiş başarılar elde etmiş atlar. Yarın için çok tutulmasa da Frozen Fire benim rakip gördüğüm atlar arasında. Yine Godolphinler'in atları da rakipler arasında göstermek yanlış olmayacaktır.

Rakiplerimizi uzun uzun inceleme fırsatı bulamadım ama ilk planda görünenler bunlar. Ama yarışın daha zor olacağını söylemek yanlış olmayacak. Her şeye rağmen bizler Pan River'ın kalitesini ve karekterini biliyoruz. İlk startından olumlu izlenimler de aldık. Neden bir daha olmasın? Bir birincilik, bir ikincilik ya da üçüncülük yine sürpriz olmayacaktır. Pan River biraz daha performansını arttırırsa yarın yine başarılı bir sonuç alacağımıza kuşku yok.

Yarın bir kez daha ekranların başında tek yürek olacağız. Haydi Pan River, haydi Selim Kaya. Tüm Türkiye sizinle. Bir zafer daha bekliyoruz.

Şansımız açık olsun.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails