1 Eylül 2011

Enternasyonel İstanbul Koşusu Değerlendirmesi - 2011

Geçen seneki yarışta ilk 5'e at sokamadığımız, hayal kırıklığıyla ile sonuçlanan Enternasyonel Yarışlar'ın bu sene ilk ayağını oluşturacak olan İstanbul Koşusu'nda misafir rakiplere bir göz atalım. 2011 Enternasyonel İstanbul Koşusu'na gelen yabancı atların değerlendirmeleri ile festivale ilk adımı atıyoruz.


Öncelikle şunu belirtmek lazım. Yurt dışından gelen atların tüm yarış bilgilerine ulaşmak çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Yani bir atın 5 yarışını biz görüyoruz diye o at 5 yarış koşmuş olmayabilir.

Antara ile başlayalım. 16 yarışını gördüğümüz safkanın toplamda 7 birinciliği var. Bunlardan 3 tanesi G3. Grup 2 ve Grup 1 yarışlarda da 2.lik ve 3.lükleri olan Antara mesafeye yatkınlığı da üst düzeyde. Platini adlı aygırın temsilcisi olan Antara'nın baba kardeşlerinden Kings Boy ülkemizde 2000 ve 2001 yıllarında Boğaziçi Koşusu'nda start alıp bir 1.clik bir 2.lik elde etmişti. Meşhur Godolphin Ekürisi'nin İstanbul Koşusundaki temsilcisinin şansı yüksek. Aradan sonra koştuğu ilk yarışını kazanan, sonraki yarışında muhtemelen bu aradan etkilenen Antara ülkemizde son yarışından daha iyi koşacaktır.

Music Show bu koşuya jokey avantakıyla başlıyor desek yanlış olmaz. A. Munro ülkemizde 2009 ve 2010 yıllarında geldi katıldığı 5 Enternasyonel yarışta 3 birinciliğe imza attı. %60 gibi muazzam bir kazanma oranına sahip jokeyin diğer 2 yarışta da 2. olduğunu görünce %100'lük ilk iki oranına ulaşıyoruz. Safkan 2011 yılında 3 tane G2 koşu koşmuş ve 2 kez 4. olmuş. Kariyerinde G1 birinciliği de olan Music Show 3 yaşındayken hep büyüklerine karşı başarılı mücadeleler vermiş. 4'lülüğünde daha da iyi koşmamamsı için bir neden yok. Koşunun bir diğer iddialı ismi.

Rockatella kariyerinde 2 listed birinciliği olan 4 yaşlı bir safkan. Grup yarışlarda tabelaları olan safkanın 10 Temmuz'da yine bu yarışta start alacak olan Vanjura'nın arkasında 2.liği bulunmakta. Diğer rakiplerinin biraz gerisinde kalsa da bu tür safkanların sürpriz performanslara imza attığı da göz ardı edilmemeli.

Rudolph Schmidt ise hakkında fazla bir bilgi edemediğimiz atlardan biri. Son yarışı 2009'da katıldığı Class-6 bir koşu olarak görülüyor. Yeni bilgilere ulaşabilirsek ilave ederiz. Bu tabloda şansının minimum olduğunu söyleyebiliriz.

Rhythm Of Light ise hakkında verilere ulaşıp, düşük şans verdiğimiz safkanlardan. Görünen 9 yarışında 3 birincilik almasına rağmen bunlardan biri maiden diğer ikisi handikap yarış birinciliği. 12 Ağustos'ta katıldığı G3 yarıştaki 3.lüğü sonrası ülkemize gelen safkanın rakiplerine diş geçirmesi zor.

Geçen seneki Enternasyonel İstanbul Koşusu'na 3 yaşlı olmasına rağmen favori giren ve ihtişamlı bir birinciliğe imza atan Vanjura bu sene aynı koşuya tekrar geliyor. Ülkemizden kazandığı yarıştan sonra 5 yarış daha koşan 1'i listed, 1'i Grup 3 olmak üzere 2 birincilik elde eden , G2 yarışta 2.lik katıldığı Grup1 yarışta 2. lik ve son olarak katıldığı ve muhteşem safkan Goldikova'nın kazandığı 150.000 Euro birincilik ödülü olan Grup 1 yarışta 6.lık elde etme başarısı gösteren Vanjura, geçen sene birlikte katıldığı jokeyi ve 4'lü olma üstünlüğü ile yarışın tartışması bir numaralı favorisi.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails