19 Eylül 2011

Ayhan Kurşun'un Çöküşü




7 Kasım 2010 tarihinde Umut Yücel'in, bindiği ata yaptıklarını belki hatırlarsınız. Hatırlamayanlar bu linkten haberi okuyup, yarışı izleyebilirler.

Tarihimiz bu sefer 17 Eylül 2011. Yine tarihe not düşmek, bu hareketi unutmamak için yazıyoruz.

Ayhan Kurşun, Ankara'da 6. koşuda Töm isimli safkana yaptıkları ile kendisine güvenen, büyük jokey olacağına inanan pek çok kimseyi hayal kırıklığına uğrattı, yarışseverleri çok sinirlendirdi. Yarış kısmını bırakalım, jokeyliğini geçelim, bir canlıya karşı hem de hiç bir suçu olmayan, kendisine yönelik bir şey yapmayan bu safkana, starta girmeden önce 2-3 kez sert yumruk attı. Bir anlık sinirden dolayı bunu yaptığını düşünmek bile kabul edilemezken, hata yaptığının farkında olmasa gerek! , starting box'a Töm girdikten sonra safkanın başındaki önlüğü alıp safkana yumruk-tokat karışık vurmaya devam etti.

Artık 3 kere üstüste Gazi de kazansa, Ascot'ta turnuva kazansa da, Enternasyonellerde tarih yazsa da, uçşa da, geçse de, süper at binse de benim gibi düşünen yarışsever için bir anlamı yoktur. Bundan sonra Ayhan Kurşun at binmiyormuş gibi davranırım.

Benim gibi pek çok yarışseverin ve at yarışıyla ilgilen kişilerin gözünden kaçan bu olayı gündeme getiren ve zihinlerimize kazınacak bu olaydan haberdar olmamızı sağlayan Hakan Cantınaz abime ve Son Düzlük ekibine teşekkürü bir borç bilirim.

Görüntüleri ben bulamadım, yarış öncesi olduğu için TJK'nın sitesinde de göremiyoruz. Bulabilen, görüntüye ulaşan varsa, bize de aktarabilirse çok seviniriz.

Bu tür olayları bir daha görmemek dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails