20 Kasım 2011

240 Derece: Sevinç Yaşamak İşte Böyle Olur !



14 Kasım pazartesi günü Şanlıurfa yarışlarından çok enteresan bir olay yaşanmış. Malum, hafta içi bazı yarışları izleyememe durumumuz oluyor. Dün sabah Hakan Cantınaz ve Son Düzlük ekibi bu konuya dikkat çekti.

Jokeylerin kazandığı yarışlardan sonraki hareketleriyle ilgili bundan bir sene önce bir yazı karalamıştık: İşi Tadında Bırakmak. Altını çizmeye çalıştığımız nokta aslında halen geçerliliğini koruyor. Birilerine mesaj verme amacı varsa da bence bunun yeri yarış pisti değildir. Yoksa şimşekleri üzerinize çekiyorsunuz. Antipatik olmak da yine jokeyin zararına.

Gelelim tekrar Hakan Abi'nin gündeme taşıdığı konuya. Lovely Hunter'ın aprantisi Menderes Avşar'ın kazandığı yarışın bitimine henüz 40-50 metre varken sevinmeye başlaması ve bunu el hareketiyle uzun uzadıya yapmış olması garip bir görüntünün oluşmasına sebep verdi.

Yarışın videosu bu: 240 derece. Çok net görülmüyor. Videonun kalitesi düşük. Fakat az-çok fikir sahibi olacaksınızdır.

Bir jokeyin kazandığı yarışla, zaten işini iyi yaptığını ve başarı elde ettiğini düşünürüz. Bir mesaj verme gayesi taşıyan ya da sevinicini dışarı vuran bu aşırı hareketlerin yarış içerisinde yaşanmaması gerekir. Dikkatli olunması lazım. Yaşanılan sevinç kadar bu sevincin ölçüsü de önemlidir.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails