21 Ekim 2011

Yarış Koşulmadan Kazanılır mı? 'Evet!'




Bundan yaklaşık 11 ay önce bir yazı karalamıştık:

Biz çıkalım mı?


8 atlık bir maiden koşuda Kayalar 6 at koşuyorlardı. Biz de sormuştuk: Bir ihtimal daha mı var dersin, 8'de 8? Kayalar cevabı verdiler. 8'de 8 değil 10'da 10 yaparız dediler. Tüm ikramiyeyi de koşmadan aldılar. Yarış koşmadan kazanılır mı? Cevabı artık, 'evet kazanabilir.'

Atçılığımız için üzücü bir durum. Tabi yarışsever açısından. Yoksa herkes halinden memnun.

2 yorum:

muyek dedi ki...

Kayalar Turk yarisciliginin kanayan yarasidir, ama TJK bu yaraya nedense merhem olamiyor.

Bu adamlarin yaptiklari terbiyesizlik, ahlaksizlik dicem ama zaten sesimizi duymicaklar, duysalar bile istediklerini yapmaya devam edicekler.

Sorun sadece 10 at kaydettirip haksiz kazanc saglamakta degil, asil hatali onlara bu imkani taniyan TJK.

Kosturduklari atlara yaptiklari igrenc muamelerlerde cabasi. Ellerine Kafkasli, Yurekkaya gibi 2 tane sampiyon at geciyor aninda atin anasini aglaticak sekilde vicdansizca 3 gunde 1 yaris kosuyorlar. At da canli, o da robot degil ama iste Remazan ve diger aile mensuplarinin gozunu o kadar para hirsi burumus ki , sampiyon at kimin umrunda.

Kostuklari zurnakaya, selimkaya, cankaya, omerkaya , babamkaya gibi atlarin artik takibi imkansizlasti. Atlarin ne performansi takip edilebiliyor ne de hangi hipodromda kostuklari. `1 gun bursada kosan at, 3 gun sonra Ankarada yaris kosuyor.

Bu kadar mi istismar edilir mevcut sartlar. Artik birilerinin bu duruma dur demesi lazim. Birilerinin bu camianin bu kadar kalitesiz olmadigini, mahalli yarislarda at kosmadiklarini anlatmasi , ogretmesi gerekir.

Atcilik ve at camiasi saygin bir spor ama Remazan Kaya ve asireti yuzunden artik bu sporunda boku cikti, spor sporluktan cikti , lanet olsun bu aileye bu imkanlari taniyanlara, lanet olsun TJK;nin basiretsizligine ve musamasina..

M.Özcan dedi ki...

Yorumunuzun genelinde kendi fikirlerinizi belirttiğiniz için yorumu yayınladım. En son kısmına ise sinirle söylenen cümleler olarak bakıyorum. Yine de doğru değil tabi.

Sorun sadece Kaya ailesinin mentalitesinde değil, ülkemizde Arap atçılığının işleyişinde, devletin büyük bir kar mercii olmasında yatıyor.

Related Posts with Thumbnails