9 Ekim 2011

2011 Çaldıran Koşusu: Şampiyonlar Buradan Çıkar!

2 yaşlı İngilizlerin en önemli yarışı, 74. Çaldıran Koşusu bugün koşulacak. Jenerasyonun en formda atlarının karşı karşıya getiren bu önemli mücadelede gözler hemen Pyromos'u arıyor. Fakat ilgililerinin bu koşuyu pas geçme ihtimalinden, safkanı 3 yaşına daha zinde sokmak istediklerini biliyoruz. Gerçekten de durum böyle ise ve Pyramos sorunu olmamasına rağmen Çaldıran'a deklare edilmiyorsa, ilgililerini tebrik etmek lazım. En çok şikayet ettiğimiz konu atların her yarışta, plansız bir şekilde koşturulması iken, atlarına verdikleri bu önem 250.000 lira birincilik ikramiyesi olan Çaldıran Koşusu'na Pyramos'un ilerleyen yaşlarını riske etmemeleri takdire şayan.

Gelelim diğer atlara...

75.000 dolara alınan ve ilk çim yarışını tutarak kazanan Agresivo, TYAYSD Yearling Satışları'nın kuşkusuz en parlak ismi Domino Effect, Pyramos'la beraber 2 yaşlıların en iyi 2 atından biri olarak nitelendirdiğimiz Kalimdor, dil bağı takıldıktan sonra gücünü göstermeye başlayan ve Kalimdor'un önünde 2.liği olan King, Pan River'ın tam kardeşi olan ve abisinin yolunda emin adımlarla yürüyen King River, ilgililerinin en az Pyramos kadar önem verdiği ve başarılı işler yapacağını düşündüğüm Rodoplu ve tabeladan dahi zor düşen diğer tüm safkanlar...

Muhteşem bir yarış bizi bekliyor. Pistin ağır olma ihtimali var. Yarış hızlı gider mi, yarış kalabalık olduğundan Kalimdor çok mu arkada beklemek zorunda kalır, sonlar yetiştirebilir mi, Agresivo rakiplerini geçebilir mi, pistin ağırlaşması sürpriz sonuç çıkarır mı? Tüm bu soruların cevabını 15.40'ta almış olacağız.

Başlığımızda söylediğimiz gibi, şampiyonlar bu yarıştan çıkar. Karayel, Devir, Abbas, Barbar, Bold Pilot, Islambol, Elixir, Champs to Champs, Sabırlı, Pan River, Bekmezbey ve diğerleri... 2011 Çaldıran Koşusu'nun da yeni şampiyonlar çıkarması en büyük temennimiz.

Hepsinin ayakları düz bassın.

İyi seyirler.

Yarışın değerlendirmesi ile tekrar karşınızda olacağız.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails