9 Ekim 2010

Pan River Geri Döndü!



Sonunda geri dönüyordu. Dubai'deki büyük başarısının ardından yarışlarına ara vermişti. 7 aydır onu görmüyorduk. Ülkemiz pistlerinde ise 1 yıla dayanmış koşmadığı gün sayısı. Son koşusu Cumhurbaşkanlığı'ydı. Yine Ankara'da. Ankara'daki ilk koşusuydu. Bir Ankara gününde ara verdiği koşularına yine bir Ankara günüyle geri döndü Pan River. Ve kaldığı yerden. Kazanarak başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koşusu'nda Hayri Baba'nın yarıştan çıkmasıyla mücadele 5 at arasında kaldı. Pan River tabiki ilgi odağıydı. Yarışsever için de zor. Böylesine sevdikleri bir attan aylarca uzak kaldılar. Herkes sevinçli. Herkes meraklı. Sonucu bekliyor. Merak ediyorlar, Pan River'ın nasıl bir koşu çıkaracağını. İnkar edilemez bir gerçek var. O da at yarışının şampiyonlarla daha da güzelliştiği, daha da büyüdüğü.

Düzlüğe Adonise ve Pan River yan yana çıktı. Bir ve iki sıra onlara aitti. Fakat düzlük üzerinde Pan River öyle bir hava veriyordu ki etrafına, adeta 'ben geldim' mesajını veriyordu. Düzlük boyunca her aksiyonda rakibine hakimdi ve her an atlayabilecek görüntüdeydi. Pan River birinciliğe ulaşırken ikinci Adonise 3. Gilitter, 4. Kral ve Ben oldu. 2.05.87 oldu bitiriş derecesi. Kral ve Ben'le Gilitter'in performansı ise sonraki yarışlarında dikkat edilmesi gerekliliğini gözler önüne serdi.

Pan River'la Dubai'de buluşan Selim Kaya'nın birlikteliği bu yarışta da devam etti. Geçtiğimiz hafta Miramis'in uzun aradan sonra koştuğu görece başarısız yarıştan sonra, Pan River'ın da böyle bir durumla karşılaşabileceği düşünülüyordu. Ancak Pan River klasını gerçek anlamda konuşturarak kendisine yakışır bir dönüş yaptı.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Özlemiştik Pan'ı. sonraki yarışında uçacaktır. çok hazır gördüm. eline yüreğine sağlık yazı için.

Related Posts with Thumbnails